La regidora de Teatre, Rosa Vidal, i el director de l’ONCE a Elda, Carlos Carrazoni, han presentat aquest matí el cupó que dedicarà l’organització dilluns que ve, 27 d’abril, a la seua 18a Biennal de Teatre que se celebrarà a Elda, entre altres ciutats de la Comunitat Valenciana. En el cas d’Elda, la celebració es realitzarà el pròxim 28 d’abril, a les 20.00 hores, en el Teatre Castelar amb la representació de ‘2.500 anys de Antígonas i Creontes’ a càrrec del grup teatral Tiflonuba.
Carlos Carrazoni ha explicat que «més de 19.000 venedors de l’ONCE portaran en tota Espanya el cupó de la Biennal de la Comunitat Valenciana. En el cas de la comarca del Mitjà Vinalopó són més de 120 treballadors. És un orgull presentar aquest cupó ací perquè significa que la cultura, a la Comunitat Valenciana i, en concret, a Elda, estarà reflectida en la resta d’Espanya. La Biennal es desenvoluparà del 26 al 29 d’abril en tota la Comunitat Valenciana».
Per part seua, Rosa Vidal ha explicat que «l’ONCE i l’Institut Valencià de Cultura han posat en marxa una nova edició de la Biennal de Teatre ONCE, que recorre tretze ciutats amb un programa de 15 representacions a càrrec de deu companyies compostes en la seua majoria per actors i actrius cecs o amb discapacitat visual. Estem molt agraïts i és un honor que la nostra ciutat haja sigut inclosa en aquesta nova edició, en la qual per primera vegada Elda és present».
La regidora de Teatre ha indicat que «la companyia que ens visita és Tiflonuba Teatre, un grup que arriba des de Huelva que porta molts anys de treball per a aconseguir l’estil i la qualitat interpretativa que té. És una companyia que treballa per a aconseguir dos objectius: promoure la presència de persones amb capacitats difererentes com a membres actius de la cultura i acostar el teatre a tots els escenaris possibles».
Vidal ha destacat que «recalen a Elda per a representar ‘2.500 anys de Antígonas i Creones’. Es tracta d’una posada en escena que reflexiona sobre com es pot fer contemporània una tragèdia grega a través d’una adaptació teatral avantguardista».
Les invitacions per a assistir a la representacion estaran disponibles dues hores abans en les taquilles del Teatre Castelar, en les seus de l’ONCE a Elda i a Benidorm i en l’Oficina de Turisme, de dilluns a diumenge, de 10.00 a 15.00 hores.