Els eldenses Manuel Mas i Raimundo Poveda formen part de l’orquestra, els membres de la qual romandran a Elda del 3 al 6 de desembre i que interpretarà un repertori de peces recuperades del compositor Miguel Asensi que es plasmaran a més en un disc
El regidor de Cultura, Amado Navalón, ha presentat aquest matí el concert que la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) oferirà en el Teatre Castelar el pròxim 6 de desembre. Aquest concert s’emmarca en el projecte de recuperació patrimonial de ‘Música a la Llum’ que, al seu torn, forma part del programa ‘CaixaBank Escorta València’, impulsat per CaixaBank, el Institut Valencià de Cultura i la FSMCV.
La Jove Banda Simfònica de la FSMCV està composta pels millors músics joves de la Comunitat Valenciana i entre els seus membres hi ha dos joves músics que pertanyen a la AMCE Santa Cecilia, com són Manuel Mas Poveda (saxo) i Raimundo Varela (trompeta).
Estimat Navalón, que ha estat acompanyat per Mari Ángeles Fernández, vicepresidenta de la AMCE Santa Cecilia, i Loli Soler, secretària de la AMCE Santa Cecilia, ha destacat que “és un esdeveniment musical molt important per a la nostra ciutat perquè la banda de la FSMCV està formada pels músics joves més rellevants de tota la Comunitat. Com a motiu del bicentenari de la banda de la AMCE Santa Cecilia, han triat la nostra ciutat i el Teatre Castelar”.
Per part seua, Loli Soler ha afirmat que “en la AMCE Santa Cecilia estem molt satisfets perquè portar a aquesta banda en el nostre bicentenari seria historico, tant per a l’Agrupació com per a la ciutat. A més, hem comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elda i del regidor Estimat Navalón per a poder celebrar aquest concert en el Teatre Castelar”.
Soler ha explicat que “els músics arribaran a Elda el dia 3 i estaran concentrats durant diversos dies a la nostra ciutat per a assajar i per a gravar un disc, que en aquest cas serà el sisé de ‘Música a la Llum’, amb peces de Miguel Asensi”.
L’entrada al concert és lliure, recollint entrada en la seu de la AMCE Santa Cecilia o en les dues hores prèvies en les taquilles del Teatre. La Jove Banda Simfònica de la FSMCV estarà dirigida per Lidón Valdre. El programa del concert consta de dues parts, la primera de les quals està integrada per quatre obres: ‘Vespres de festa’ (1945), ‘Cançons per al poble’ (1911), ‘Bruixes en l’horta’ (1927) i ‘Fox…terrier (A la vora del riu mare)’ (1919). En la segona part del concert trobem les peces ‘La dansa de Xàtiva’ (1940), ‘Marxa fúnebre nº2’ (1906), ‘Suite llevantina’ (1921), ‘El toc del caragol’ (1938) i ‘Malva-rosa (marxa valenciana)’ (1920).
Com a part del programa pedagògic i artístic habitual de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, aquest concert ve precedit d’una trobada formativa amb un pla de treball que començarà el dissabte dia 3 fins al concert de dimarts dia 6 de desembre. Fundada l’any 2001, la Jove Banda Simfònica és una unitat artística d’alt rendiment integrada per una selecció de 80 músics de 18 a 28 anys, provinents de totes les comarques d’Alacant, Castelló i València.
Renovat anualment, el càrrec de directora de la Jove Banda Simfònica l’ocupa durant l’any 2022 la directora Lidón Valdre. Des de la seua creació ha sigut dirigida per prestigiosos directors i ha editat 12 discos. La Jove Banda Simfònica ha participat en el prestigiós certamen internacional World Music Contest (WMC) de Kerkrade (Holanda) convidada per l’organització, així com al Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, convidada en diverses ocasions. Així mateix, ha oferit concerts a l’àmbit internacional a països com Alemanya, Bèlgica o França.