La regidora de Cultura, Rosa Vidal, ha fet balanç de la XV edició de la Mostra de Teatre ‘Escena Elda’, clausurat dissabte passat en el Teatre Castelar. L’edil ha assegurat que “han sigut sis caps de setmana de teatre en el qual hem comptat amb la presència de cinc companyies de l’àmbit nacional i l’organització de Carasses, que ha tornat a destacar tant pel seu paper com amfitrió com per l’estrena del seu ‘Romancer Gitano’”.

A més, Vidal ha donat a conéixer la resta de la programació prevista en el Teatre Castelar, “una programació que es durà a terme si les circumstàncies sanitàries ho permeten. Començarem divendres que ve 30 d’octubre amb ‘Los días de la nieve’, una obra escrita per Alberto Conejero i protagonitzada per Rosario Pardo que es va haver de suspendre per l’estat d’alarma. Aquesta vegada, el toc de queda ens ha obligat a avançar l’horari a les 20.30 hores. El teatre professional torna a Elda i el fa per la porta gran”.

Al novembre, el Teatre Castelar ofereix una programació que arranca amb dos muntatges de la campanya de la Diputació Provincial ‘Festival Provincial Arts Escèniques Tardor 2020’. “Aquesta campanya s’ha plantejat com una ajuda d’emergència al sector professional de les Arts Escèniques de la nostra província per a pal·liar la situació. L’Ajuntament d’Elda s’ha adherit a aquesta campanya i participa amb dues actuacions els diumenges 8 i 15 de novembre”.

Vidal ha explicat que “en primer lloc rebem a la companyia Improvidencia, el dia 8 a les sis de la vesprada, amb l’obra ‘Pixelats’. És una representació per a tota la família. La segona representació, ‘La primera volta al món’, arriba de la mà de Desbaratats Teatre, que també ofereix una obra familiar que ens mostra les aventures que van passar Juan Sebastián Elcano, Fernando de Magallanes i tota la tripulació del vaixell que va aconseguir donar la primera volta al món. Les dues representacions són de caràcter gratuït”.

El 12 de novembre a les huit de la vesprada i de la mà de l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA es representarà `Gent que parla sola’. “És una obra de Juan Luis Mira amb direcció de Begoña Tenés, que parla de la soledat que s’amaga darrere d’aquest aparent excés de comunicació que ens envolta”.

Finalment, el 21 de novembre, a les set i mitja de la vesprada, “el Teatre Castelar alça el teló per al concert amb motiu de la celebració del Dia dels Músics a càrrec de la Santa Cecilia. Serà per invitació”.