El Teatre Castelar acull aquest divendres, a partir de les 17.30 hores, una sessió ‘senar-stop’ amb la projecció dels films premiats en el Festival de Cinema de Muntanya PetrElda, com a preàmbul a la Gal·la Cuentamontes de les Arts i les Lletres Muntanyenques que enguany tindrà lloc en el Teatre Cervantes de Petrer. La sessió del divendres inclou les conferències de Carlos Suárez i de Edu Marín, que parlaran sobre les seues recents experiències en l’alta muntanya.

Rosa Vidal, regidora de Cultura, i Juan Manuel Maestre, president del Grup Cuentamontes, han presentat la sessió d’aquest divendres i han fet balanç d’un festival que s’ha consolidat com a referent nacional i que inclou exposicions i certàmens de fotografia, pintura, poesia, contes i novel·la curta, a més e conferencies.

Vidal ha afirmat que “és un orgull donar suport a aquest festival, que és un dels més atractius de la Península, amb cinc seus entre les dues ciutats en les quals s’han projectat vint pel·lícules en sessions de divendres i dissabte”.

L’edil de Cultura ha explicat que “aquest divendres en el Teatre Castelar es projectaran les pel·lícules guanyadores en les categories d’expedicions, alpinisme, escalada, muntanyisme inclusiu, animació i cruïlla. Comptarem amb la presència, a més de Carlos Suárez i Edu Marín, d’alguns dels directors i protagonistes de les cintes”.

Per part seua, Juan Manuel Maestre ha destacat la celebració de quatre exposicions, dues d’elles a Elda. El responsable de Cuentamontes ha posat l’accent en “la exposicion de botes de muntanya del Museu del Calçat, que sens dubte és única en el món. Des de fa temps hem anat reunint i donant diferents botes de muntanya i en aquests moments de les tres o quatre que inicialment tenia el Museu, ara són uns 75 parells”.