El glaucoma és una de les principals causes de la ceguesa a nivell mundial. Per a conscienciar d’aquesta malaltia ocular, el Teatre Castelar d’Elda acull el dijous 24 de gener (20.00 hores), i amb entrada lliure fins a completar l’aforament, la projecció de la pel·lícula Maena, un mediometraje ambientat en els anys 40 que tracta sobre una xiqueta que viu en una cova patint els símptomes d’aquesta malaltia.

L’objectiu d’aquesta pel·lícula és “posar en coneixement no solament la història, sinó informar sobre aquesta malaltia que afecta als ulls, nervi òptic i tensió ocular, destacant la importància de les revisions per a evitar la ceguesa”, ha indicat Paloma García, guionista, directora i fundadora de l’associació Peloki, productora del film.

A través de Maena, l’espectador podrà “sentir els símptomes sense parlar directament de la malaltia”, ha relatat la pròpia directora de la pel·lícula, en la qual apareix amb un paper protagonista l’actor eldense Juan Barcala.

La projecció tindrà una durada d’uns 35 minuts, i suposa el tercer treball de caràcter social de la productora Peloki, després de les dedicades a les malalties del lupus i la mastocitosis, “que van arribar lluny en diversos festivals, fins i tot a Cannes”, ha assenyalat Paloma García.

A més, Maena presumeix de tindre els efectes especials realitzats per una empresa d’Elda, Dataclick, l’encarregat de la qual, Eduardo Ruiz, ha destacat “l’emotivitat” de la pel·lícula, avançant que després de la projecció de la mateixa també podrà visualitzar-se un ‘making off’ amb tot el treball realitzat darrere.

De la mateixa manera, el mateix dia 24 de gener, l’empresa Calçats Erika realitzarà un obsequi a tots els espectadors que acudisquen al Teatre Castelar, ja que el representant d’aquesta signatura, Alejandro García, ha volgut reivindicar “la importància que es donen suport a aquest tipus de pel·lícules que tracten de conscienciar sobre les malalties”.