Comença la marxa del cicle Dansa a Escena 2021 en el Teatre Chapí amb aquesta peça de dansa contemporània de la companyia OtraDanza, dirigida i coreografiada per Asun Noales. “Vigor Mortis”, que ha sigut guardonada amb tres premis de les Arts Escèniques Valencianes, a la millor ballarina, al millor ballarí i a la millor escenografia, podrà gaudir-se ara en el Teatre Chapí. La cita és el divendres 30 d’abril a les 20’00 h.

La dansa contemporània és un espai amplíssim que compta cada vegada amb més seguidors i amb major presència en les arts escènica i en el qual Asun Noales, creadora amb una destacable trajectòria com a intèrpret, coreògrafa i directora, transita des de fa un parell de dècades amb gran èxit, oferint-nos diverses propostes cada any.

Per a obrir el cicle Dansa a Escena d’enguany, s’ha seleccionat aquesta peça en la qual Asun Noales i Carlos Fernández són la parella que dóna vida a Vigor Mortis, una obra que ens parla de l’altre costat, la intempèrie del desconegut. Un relat ballat dels malsons que ens atordeixen i de l’ensomni que ens relaxa, un viatge a l’insondable de l’ànima humana.

En Vigor Mortis cap la poesia, el moviment i la narrativa, en aquest nou i inquietant viatge de la companyia OtraDanza, es conjumina el llenguatge teatral, pròxim a la gestualitat i a la manyaga, amb el llenguatge de la dansa, des d’una mirada plàstica i abstracta. Representant la vida de dues persones, la seua casa, la seua quotidianitat i la pròpia casa, que forma un trio amb els seus habitants, per moments plaent, per moments tragicòmic. Vigor Mortis ens demostra com quedem atrapats en llocs i quina petjada indeleble deixem en ells sense nosaltres saber-ho.

L’espectacle compta amb un reconegut equip de professionals: Juanjo Llorens en la il·luminació, Luis Crespo en l’escenografia, Gustavo Ramírez com a assessor de moviment, Telemann Rec en la composició musical o els villenenses Rulo Pardo en la direcció escènica i dramatúrgia i Ana Esteban en el disseny de vestuari.

VIGOR MORTIS

Direcció: Asun Noales i Rulo Pardo

Coreografia: Asun Noales i Carlos Fernández

Intérpretes: Asun Noales i Carlos Fernández

Viernes 30 d’abril 2021. 20’00 hores.

Entrades: 12 € i 10 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys i majors de 65 i estudiants de dansa acreditats (consultar).