Una vegada finalitzat l’any 2018, el Teatre Chapí ha quantificat el considerable augment d’espectadors no solament de la ciutat, sinó d’altres poblacions de Múrcia, València, Albacete i sobretot, d’Alacant amb més de 25.000 assistents durant l’any passat.

Quasi vint anys després del seu reinauguración, el Teatre Chapí ha consolidat una programació estable que temporada rere temporada s’acosta a un major número de públic. Durant aquest passat 2018, la mitjana de poblacions que accedeixen al Teatre Chapí en cada funció, està entorn dels 30 municipis.

Dins del rànquing de les 10 poblacions veïnes que més s’acosten al Chapí, trobem per ordre d’assistència: Sax, Bocairent, Castalla, Caudete, Biar, Novelda, Petrer, Ontinyent, Elda i Iecla. A més, cal destacar l’assistència al Teatre de públic de zones pròximes a València, la Vall d’Albaida, o fins i tot d’Alacant capital i municipis costaners com Sant Joan, El Campello, Torrevella, Guardamar, etc.

L’assistència d’aquestes poblacions al costat del nombrós públic de Villena, ha fet possible que espectacles del 2018 com Mayumaná, Smoking Room, Simfònic Queen, Passió Vega, La Comèdia de les Mentides, Peter Pan, Carmen o el Concert de Cap d’any, aconseguiren omplir quasi el cent per cent de l’aforament del Teatre Chapí.

A més de la repercussió cultural, el públic assistent, que durant 2018 va aconseguir les 25.000 persones entre la programació professional i local, també produeix un impacte econòmic a la ciutat. A més de la taquilla del teatre aqueix nombrós públic dinamitza altres serveis com l’hostaleria i el comerç en general.

Només quedaria que Renfe entenguera que l’últim tren per a l’eix Villena-Alacant hauria d’eixir a les 22.30, almenys els divendres i els dissabtes, per a poder aprofitar aqueixos horaris per a anar i sobretot tornar del teatre en transport públic.