L’any 2023 està molt a la vora, i el Teatre Chapí ultima aquests dies el seu Concert d’Any Nou,  a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Teatre Chapí, sota la direcció de Hilari García Gázquez. La cita és el diumenge 1 de gener a les 19’00 h.
El concert que manté la seua estructura habitual amb un programa dividit en dues parts, és un clàssic de la programació nadalenca del Teatre Chapí, una cita que el públic espera de manera especial no sols per la música que és lògicament fonamental, sinó també per la decoració especial i les sorpreses que amenitzen i ambienten cadascun dels concerts d’Any Nou i que li atorguen un aire marcadament festiu.
La primera part del concert, estarà dedicada a dos compositors europeus: Jean Sibelius amb Finlàndia i una selecció de Peer Gynt de Edvard Grieg. La segona part, ve repleta de polkas i valsos de Johann Strauss II, i també podrem escoltar “Cavalleria lleugera” de Fran von Suppe, i el vals “Els patinadors” de  Émile Waldteufel.
Durant aquests últims dies de l’any, s’estan realitzant els ajustos finals del concert, assajos de l’Orquestra i tots els preparatius necessaris.  Després de les restriccions d’aforament per la Covid19 dels dos últims anys, ja s’ha pogut recuperar l’aforament complet, del qual queden disponibles les últimes entrades,  per la qual cosa seran més els espectadors que puguen gaudir d’un concert que brillarà en tota la seua esplendor.


Hilari García Gazquéz. Director.
Estudia direcció d’orquestra en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i amplia la seua formació musical en la Haute École de Musique de Ginebra. Entre els seus mestres es troben Manuel Galduf, Eduardo Cifre, Cristóbal Soler, Leonardo García Alarcón, Celso Antunes, etc. Al mateix temps ha assistit a cursos i classes magistrals que han impartit directors de la talla de Simon Rattle, Jorma Panula, Marek Janovski o Riccardo Muti.
Ha treballat com a director assistent en la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) i en la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), i ha dirigit diverses orquestres nacionals i internacionals com l’Orquestra de València (OV), la Jove Orquestra i Cor de Centreamèrica (JOCCA), la Palestine Youth Orchestra (PYO), l’Orquestra Simfònica del Teatre Chapí de Villena, l’Orquestra Simfònica d’Albacete (OSSA), la Orchestre Symphonique HEM de Genève, etc.
Ha sigut director musical i artístic de la Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV), entre 2011 i 2018. Recentment ha col·laborat amb el Centre de Perfeccionament del Palau de les Arts de València i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) com a director musical interpretant una selecció de les òperes de Mozart Die Zauberflöte, Don Giovanni, Le nozze di Figaro i Così fan tutte. També  ha col·laborat amb el Teatre Sant Carlo de Nàpols com a director musical en la producció de ballets de Kenneth MacMillan i George Balanchine.
En l’actualitat és professor en el Conservatori Professional «Mestre Tárrega» i és principal director convidat de l’Orquestra Simfònica del Teatre Chapí de Villena, al mateix temps que col·labora amb diverses agrupacions musicals espanyoles i llatinoamericanes.
“CONCERT D’ANY NOU 2023”
Director: Hilari García Gázquez
ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL TEATRE CHAPÍ
Domingo1 gener 2023. 19’00 h.
Duració: 1 hora i 45 minuts aprox. (amb descans).
Taquilles obertes des del dijous 29 de desembre, de 18’30 a 20’30 h i el dia del concert des de les 17’00 h.
Entrades: de 15 € fins a 22 €. (Preus reduïts per a Menors de 30 i Majors de 65 anys: 12 € (només en amfiteatre).