El Teatre Circ d’Oriola acollirà dijous que ve 20 d’octubre la preestrena de la pel·lícula “L’Aigua”, dirigida per l’oriolana Elena López Riera. Les entrades a l’esdeveniment seran gratuïtes i aquelles persones que desitgen assistir podran recollir-les en la taquilla del teatre els dies 18, 19 i 20. A l’esdeveniment, que començarà a les 20 hores, assistirà gran part de l’elenc del llargmetratge i la directora.
L’alcaldessa d’Oriola, Carolina Gràcia, ha manifestat la seua satisfacció perquè la cineasta haja triat Oriola per a celebrar la preestrena de la pel·lícula, perquè aquest tipus d’esdeveniments solen tindre lloc en les grans capitals. Així mateix, ha assenyalat que López Riera dona al públic “l’oportunitat de descobrir una Oriola diferent” i ha considerat que el llargmetratge “portarà el nom de la nostra ciutat per tot el món”.
Per part seua, la regidora de Cultura, Mar Ezcurra, ha explicat que part de la pel·lícula s’ha rodat a Oriola, per la qual cosa l’Ajuntament va col·laborar amb el rodatge mitjançant la posada a la disposició d’espais i el tràmit administratiu de sol·licituds pròpies d’aquesta mena de treballs, com el tall de carrers o cessió d’espais per a realitzar el càsting. Així mateix, ha recordat que “L’Aigua” ja va ser projectada en el Festival de Cannes i en el Festival Internacional del Cinema de Sant Sebastià, a més de ser guardonada en el Festival de Cinema Espanyol de Touluse (Cinespaña).
Pepe Andreu, un dels productors de la pel·lícula, ha indicat que l’estrena de la pel·lícula en cinemes serà el 4 de novembre, per la qual cosa ha animat a tothom a acudir al cinema a veure-la, si bé ha manifestat que el fet que la preestrena se celebre a Oriola “és una oportunitat perquè la cultura isca de les grans ciutats i arribe als pobles”. Andreu també ha volgut agrair la col·laboració de l’Ajuntament d’Oriola des que es començara a gestar la realització de la pel·lícula.