El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, informa que de l’1 al 4 de juliol se celebrarà en el Teatre Municipal el VIII Festival de cinema “SOL INTERNATIONAL FILM FESTIVAL”
En els últims anys, el festival ha adquirit el caràcter d’esdeveniment internacional reunint artistes, directors, realitzadors, productors i aficionats al cinema de diferents països del món, havent-se convertit en el punt de referència de la unió entre el públic i els cineastes.
Enguany els països participants del concurs són: Espanya, Ucraïna, el Regne Unit, Armènia, Dinamarca, Letònia, Rússia, Kazakhstan, Kirguizistan, entre altres.
Totes les pel·lícules es projectaran en el seu idioma original, acompanyades de subtítols en espanyol o anglés i moltes d’elles seran presentades pels seus actors i directors.
L’accés al Teatre Municipal per a veure les pel·lícules és gratuït. Totes les projeccions, així com les cerimònies d’inauguració i lliurament de premis es duran a terme en el Teatre Municipal de Torrevella.
La Cerimònia d’Inauguració serà el divendres, 1 de juliol, a les 19.00 hores, en el Teatre Municipal de Torrevella, que comptarà amb catifa roja, presentació de les pel·lícules a concurs, concert d’artistes convidats i projecció de la primera pel·lícula “Tibra” que presentarà la seua actriu principal Anka Peresild.
Les entrades es poden adquirir en el següent link:
https://www.entradasatualcance.com/tickets-festival-de-cine-sol-film-festival-en-torrevieja#/sell/events/8007/sessions/12640.
A les 21.30 se celebrarà un Sopar de Gala en el Restaurant “Insaciable”. Les taules es reserven per endavant al telèfon +34 669-593-057.
El dissabte, 2 de juliol, d’11.00 a 16.00 hores, s’organitzarà el “Dia Solidari” amb exposició d’ONG´s de Torrevella, tast d’aigües de Agamed i activitats infantils amb entrada gratuïta.
Els dies 2 i 3 de juliol es projectaran en el teatre Municipal les diferents pel·lícules i curtmetratges programats per a enguany.
El dilluns, 4 de juliol, a les 19.00 hores, se celebrarà la Cerimònia de Lliurament de premis en el Teatre, en el qual es fallaran els guanyadors dels premis del VIII SOL INTERNATIONAL FLM FESTIVAL 2022.

Les nominacions són:
-MILLOR PEL·LÍCULA
-MÉS BEN DIRECTOR
-MILLOR GUIÓ
-MILLOR ACTOR
-MILLOR ACTRIU
-MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT
-MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT
-PREMI DEL PÚBLICO.

L’assistència del públic és molt important tant per als organitzadors com per a les pel·lícules, perquè un dels premis més grans és el Premi del Público, que votarà i donarà nota a cada pel·lícula després de veure-la.

El Jurat estarà format per:

MEMBRES DEL JURAT DE LLARGMETRATGES:
-Manuel Esteban Moreno Viudes: coordinador de Cultura de l’Ajuntament de Torrevella
-Ivan Burlyaev: compositor, productor, membre de la junta directiva del Sindicat Cinematogràfic de Rússia.
-Yulia Bonny: presidenta de l’associació musical “Music&Harmony”, flauta solista en l’orquestra d’Elx.
-Natalia Varley: actriu de cinema i teatre popular russa

MEMBRES DEL JURAT DE CURTMETRATGES:
Carlos Mures: director, actor, guionista
Igor Skripko: actor de cinema i teatre

Més informació i programació en la pàgina web:
www.solfilmfestival.com i en el +34 669-593-057.