L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla i el director del Teatre Principal, Francesc Sanguino han presentat un avanç de la seua Programació de Primavera 2019. La Cubana, Els Joglars, Manolo García, Ismael Serrano, Funambulista, Víctor Ullate, Lola Herrera són alguns dels noms de la Primavera 2019 en el Principal.

Padilla ha assenyalat que “Aquest avanç de programació pretenem que siga un regal de Nadal».

En l’avanç estan presents el teatre, destacant la volta a Alacant de la companyia Els Joglars, després de tres anys, amb la funció Senyor Rossinyol, i Lola Herrera que recupera un dels espectacles teatrals més aclamats per la crítica, Cinc hores amb Mario o de Kiti Manver que posarà el toc de comèdia amb la producció Junts de Fabio Mara. L’òpera estarà representada amb dues dels grans títols del gènere, Madama Butterfly i Carmen. La mítica companyia La Cubana presenta a Alacant el seu musical Adéu Arturo i Víctor Ullate Ballet celebra els seus 30 anys de dansa en el Principal.

«Una primavera de gran contingut musical que atén també la demanda dels alacantins”, després d’un començament d’any amb el Teatre Clàssic com a protagonista, gràcies a la III edició del Festival de Teatre Clàssic d’Alacant, que finalitza el 16 de febrer, en paraules de la regidora.

Encapçalen el cartell, reconeguts artistes com Manolo García, Ismael Serrano o Funambulista. Francesc Sanguino ha destacat que «el públic mereix veure espectacles en els millors llocs de la ciutat, i nosaltres volem continuar sent un d’ells”.

L’entrades estan a la venda pels canals de venda habituals, taquilla i web del Teatre Principal. A excepció dels tiquets per al concert de Manolo García, que eixiran a la venda el pròxim 20 de desembre a nivell nacional.

ACORD AJUNTAMENT I GENERALITAT

Padilla ha confirmat que la signatura de l’acord entre l’Ajuntament d’Alacant i la Generalitat Valenciana per a l’entrada d’aquesta última en la Comunitat de Béns del Principal es farà efectiva abans de finalitzar l’any.

De les reformes a les quals anirà destinat els diners rebuts, una vegada eixugat el dèficit a 31 de desembre de 2017, Padilla ha confirmat, que una vegada signat, encarregarem un projecte de les obres a realitzar a l’interior i exterior del Principal, a més de tota la modernització de la dotació tècnica.

L’única que està programada és el canvi de butaques, que tindrà lloc en els mesos de juliol i agost, perquè no interferisca en la nostra programació habitual.