L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha presentat aquest matí la programació de Tardor-Hivern del Teatre Principal al costat del seu director, Francesc Sanguino. El Teatre Principal d’Alacant torna a apostar per una programació d’altura per a la seva temporada Tardor-hivern 2018/2019. Quaranta espectacles componen el programa del Principal des d’octubre fins a gener. Vuit concerts, set espectacles de dansa, dos espectacles de flamenc, dues sarsueles, dues òperes, setze espectacles de teatre, tres espectacles per a públic familiar i dos espectacles de circ.

Padilla s’ha mostrat satisfeta que «una temporada més, el Principal aposti per una programació de primer nivell capaç de mantenir les xifres d’espectadors i la posició com a millor teatre de la Comunitat Valenciana, segons els professionals».

També ha volgut «agrair l’excel·lent labor realitzada pel seu director Francesc Sanguino i per tot l’equip del Teatre, que fan possible que Alacant compti amb un lloc tan especial en el qual gaudir de les arts escèniques».

La temporada teatral arrenca els dies 13 i 14 d’octubre amb l’ESTRENA NACIONAL de “La volta de Nora. Casa de nines 2” amb Aitana Sánchez-Gijón i l’adreça d’Andrés Lima. Estaran present en l’activitat del teatre la III Gala dels Premis de Temporada José Estruch, la Mostra de Teatre Español d’Autors Contemporanis i l’III Festival de Teatre Clàssic d’Alacant. La Companyia Lírica Alacantina amb el respatller de la I Residència Maestro Chapí estrena la sarsuela Donya Francisquita.

El cicle de concerts “Moments Alhambra en l’Escenari” torna al Teatre Principal amb tres nous concerts en l’escenari per 150 espectadors. Anni B Sweet el 3 d’octubre i Newman i Morgan el 14 i el 28 de novembre.

El 3 d’octubre la música de Anni B Sweet dóna el tret de sortida a la música en el Principal amb el cicle de concerts “Moments Alhambra en l’Escenari” que torna amb tres nous concerts en l’escenari per 150 espectadors, que completaran Newman i Morgan el 14 i el 28 de novembre.

Arrencada oficial de temporada el divendres 5 d’octubre amb Xarop de bastó en concert i el seu “Gira 20 anys”, amb la qual Pau Donés s’acomiada de la música com va anunciar recentment als mitjans. No serà l’únic concert de gran format de la temporada. Capella de Ministrers el 18 de novembre, el tradicional “Concert d’Any Nou” i al gener dues noves cites amb la música. El dia 11 Carlos Núñez en Concert i el 25 la banda alacantina Mailers i Classic Sextet en un concert exclusiu per al Teatre Principal d’Alacant.

La temporada teatral arrenca amb l’Estrena Nacional de “La volta de Nora. Casa de nines 2” dirigida per Andrés Llima amb Aitana Sánchez-Gijón encapçalant el repartiment que completen Elena Rivera, Roberto Enríquez i Ana Isabel Díaz. Serà els dies 13 i 14 d’octubre.

Sergio Blanco reprèn el mite d’Èdip en “Tebas Land” sota la direcció de Natalia Menéndez. Serà el 20 d’octubre. A més passaran per l’escenari del Principal Carmen Maura i Félix Gómez amb “L’Oreneta” de Guillem Clua, el reeixit text que s’ha estrenat ja en nombrosos països.

Un luxe rebre a Josep Maria Pou que interpretarà al llegendari capità Ahab en la versió de Juan Cavestany de Moby Dick el 17 de novembre. El 23 de novembre “On el bosc s’espesseix” de Laila Ripoll i Mariano Llorente arriba a Alacant amb un ric elenc entre el qual destaquen l’alacantina Mélida Molina, Arantxa Aranguren o Juanjo Culacón.

L’1 i 2 de desembre aterra una de les comèdies de més èxit del panorama nacional. TOC TOC ens acosta, des de l’humor, al món dels trastorns obsessiu compulsius. “Neró” donarà el 15 de desembre el tret de sortida a l’III Festival de Teatre Clàssic d’Alacant, que organitzen l’Ajuntament i la Diputació d’Alacant . Un repartiment de luxe encapçalat per Raúl Arévalo en la seva primera incursió en el teatre, i que completen Itziar Miranda, José Manuel Calma, Diana Palazón, Francisco Vidal, Javier Llac, Daniel Miguelañez i Carlota García.

També en el marc del Festival de Teatre Clàssic d’Alacant, el 12 de gener es representa “Ben-Hur” de Nancho Novo a partir de la novel·la de Lewis Wallance, amb un mediàtic repartiment que componen Eva Isanta, Agustín Jiménez, Elena Lombao, Richard Collins Moore, Victor massan i Fael García.

Tots dos espectacles estrenats en la passada edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida. Un altre dels títols més emblemàtics del teatre espanyol estarà en cartell el 26 de gener. “Eloísa està sota un ametller” d’I. Jardiel Poncela, protagonitzada per Soledad Mallol i Mario Martín.

L’humor vindrà de la mà de la veterana companyia Yllana amb dues hilarantes proposades. “El millor de Yllana” el 24 de novembre, farà un recorregut pels millors moments de les seves produccions per celebrar el 25 aniversari de la companyia. El 16 de desembre tornen al principal amb una original peça de Teatre Musical: “The Opera Bojos”.

Si hi ha un exponent de l’humor nacional són Faemino i Cansat que tornen a Alacant els dies 19 i 20 de gener amb el seu xou “Qui va tenir va retenir!”. “Les aventures de T. Sawyer” tanca el 27 de gener les propostes de teatre. Per descomptat els nens també tenen el seu espai dins de la programació i per a ells arriben “Peter Pa i Wendy” i “Little Nigth” (una espectacle interactiu per a bebès fins a 18 mesos) el 7 i 21 d’octubre respectivament.

El Nadal està dedicat també al públic familiar, “Circ Màgic” és un espectacular muntatge que combina màgia, circ i fantasia i que es podrà gaudir en múltiples sessions des del 21 de desembre al 6 de gener.

Una altra proposta circense de la qual el públic podrà gaudir és “Wake App!” de la Companyia Zen del Sud el 4 de Novembre. Indispensable la presència de l’òpera i la sarsuela a la programació. La I Residència Lírica Maestro Chapí del Teatre Principal posa sobre l’escenari la seva primera producció els dies 2 i 3 de novembre amb l’estrena de la sarsuela Donya Francisquita que posa en peus la Companyia Lírica Alacantina. Les òperes “La flauta màgica” i “Macbeth” els dies 24 d’octubre i 22 de novembre i la sarsuela “Marina” el 13 de desembre, completen la proposta lírica del Principal.

 

La dansa estarà àmpliament representada, ja que passaran pel Teatre la proposta contemporània de la Jove Companyia d´Alacant, que presenta la seva primera producció “Nexes” el 6 d’octubre. “Les Moltes” de la companyia de Mariantonia Oliver el 28 d’octubre és una original proposta que planteja la creació de l’espectacle amb dones que prèviament realitzaran uns tallers en el teatre els dies previs a la representació.

La prestigiosa companyia Sharon Fridman Fundada a Madrid en 2006 pel coreògraf israelià representarà “All ways”. Entre els reconeixements que ha rebut la companyia destaquen el Certamen Coreogràfic Burgos-New York, el Premi Iberoamericà de Coreografia Alicia Alonso, el Certamen Coreogràfic de Madrid, la Fira Internacional de Teatre i Dansa d’Osca, el Tanzplatform de Berna o el Premi Max 2015.

L’alcoiana Sol Picó torna al Principal amb “Dancing with frogs” que qüestiona i analitza el món masculí, el 29 de novembre. En ballet, tres grans peces passaran a la tardor pel Teatre. “Ventafocs” el 7 de novembre, de la mà del Ballet Nacional Rus dirigit que dirigeix Serguei Prokofiev, “Chopiniana i Scherezade” el 19 de desembre, que combina les composicions de F. Chopin i Rimski Korsakov, i finalment el llegendari “Llac dels cignes” de Chaikovski pel Ballet Imperial Rus.

No podia faltar el flamenc en la temporada del Principal. El 19 d’octubre la Companyia de Rafaela Carrasco representarà “Nascuda Ombra”, un espectacle que homenatja a les grans creadores del Segle d’Or a Espanya. el 25 de novembre Isabel Bayón mostrarà “L’essencial”.

El 15 d’octubre se celebra la Gala de lliurament dels Premis de Temporada José Estruch, que es consoliden en aquesta tercera edició.

Les entrades surten a la venda avui dilluns 17 de setembre pels canals habituals: Taquilla del Teatre Principal i web: www.teatroprincipaldealicante.com

Al programa de mà i a la web del teatre poden consultar-se com sempre els abonaments i descomptes actius per a cada espectacle.