Dins de la campanya de conscienciació mediambiental iniciada fa mesos per Aguaa de Alicante amb l’objectiu de promoure el consum d’aigua de l’aixeta entre diferents organismes representatius de la província, Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible de la companyia, s’ha reunit amb María Dolores Padilla, subdirectora del Teatre Principal d’Alacant, per a fer lliurament de pitxers de vidre que seran utilitzades en els actes que aquesta institució cultural aculla.

Múltiples són ja les entitats públiques i privades que han col·laborat amb Aigües d’Alacant en aquesta i altres campanyes que persegueixen una reducció substancial de residus plàstics. Entre altres, la companyia ha comptat amb la participació de: APHA (Associació Provincial d’Hotels d’Alacant), LLAURA (Associació de Restaurants d’Alacant), Mercalicante, el propi Ajuntament i, aquesta mateixa setmana, la Cambra de Comerç d’Alacant.

“L’aigua d’aixeta és un dels recursos més vigilats des del punt de vista sanitari. A més, consumir aigua d’aixeta és un gest totalment associat a una aposta ferma per la sostenibilitat. Evitem amb això l’impacte de les botelles de plàstic sobre el medi ambient, afavorint així la reducció de la petjada de carboni associada al transport i producció d’envasos. És, a més, l’alternativa més econòmica”, ha declarat Amelia Navarro. En paraules de la subdirectora del Teatre Principal, Mª Dolores Padilla, “xicotets gestos com l’eliminació dels envasos de plàstic i la posada en valor de l’aigua de l’aixeta suposen una acció positiva sobre el canvi climàtic i, per tant, sobre el nostre futur”.

Fruit del seu compromís amb la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’ONU, Aigües d’Alacant promou accions col·laboratives com la duta a terme amb el Teatre Principal en les quals, gràcies a les aliances amb altres organismes públics i privats, siga més factible aconseguir aquests objectius.