La Fundación Jorge Alió para la Prevención de la Ceguerai el Consell d’educació de la ciutat d’Alacant conviden a tots els col·legis de la ciutat a participar en el III certamen’mirades infantils’, amb motiu de la celebració del XII Concurs Nacional i del IX Concurs Internacional de pintura’Miradas’. Amb’el llenguatge de la mirada’com a eslògan, aquest nou concurs de dibuix està obert a estudiants d’edats compreses entre els 6 i 16 anys que estudien en públic, concertat o centre privat de la capital de l’alacantina. Els participants podran presentar les seves obres artístiques del 13 al 17 de gener de 2020. Totes elles seran elegibles per tres premis: dos de 200 euros en les categories de 6 a 8 anys i de 9 a 11 anys, i el Premi de la COMA de 300 euros en la categoria de 12 a 16 anys.

El certamen, que busca promoure l’art entre els més petits, només acceptarà un màxim d’un dibuix per fill que no sigui inèdit i que no hagi guanyat premis en altres concursos. La tècnica és gratuïta, no permetent digital, sent la seva mida mínima DIN A4 i màxima DIN A3. En els dibuixos presentats, no haurà d’aparèixer cap dada a la part frontal, indicant així en la part posterior el títol de l’obra, nom i cognoms de l’estudiant, edat, escola i curs, així com nom i número de contacte del professor, pare, mare o tutor. El lliurament dels dibuixos es realitzarà a la seu de la Fundació (C/Cruz de Piedra, 8, Alacant) de 09,00 a 15,00 hores i també els dilluns i dimecres de 17,00 a 20,00 hores, sent també possible per correu indicant’III concurs de stargazing infantil’.

Després de rebre totes les peces a concurs, el 20 de gener es realitzarà la selecció, mentre que l’exposició i el lliurament de premis se celebrarà el 29 de febrer a les 12,00 hores a l’Hotel Meliá Alacant. L’exposició romandrà al Hall de l’Hotel fins al 23 de març. Posteriorment, els guardonats seran exposats a la sala d’exposicions Municipal de la Llotja de la ciutat d’Alacant, coincidint amb l’acte inaugural del XII Concurs Nacional i el IX Concurs Internacional de pintura’Miradas’que tindrà lloc el dia 3 d’abril de 2020.

El III concurs’mirades infantils’està organitzat per la Fundació Jorge Alió per a la prevenció de la ceguesa al costat de l’Ajuntament d’Alacant, estant patrocinat pel col·legi Oficial de metges d’Alacant, l’Associació d’artistes Alicantinos, Rastro Recycla, Hotel Meliá Alacant i el Corte Inglés. A més, compta amb la col·laboració de CONCAPA, nens ASPANION amb càncer, Fundación Servicios familiares de la Comunitat Valenciana, Tarsa, Hoy es la día, ArtyHum, Alquibla i la Botica del Arte.