Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, tanca la seua programació al Teatre Arniches d’Alacant amb dos espectacles amb segell valencià: ‘Yonquis del dinero’, de Pot de Plom, i la producció pròpia ‘El tocadiscos de Joan Fuster’.
Després de nou mesos de programació ininterrompuda, el Teatre Arniches acomiada la seua Temporada 2021-22 amb humor, música i la commemoració de l’Any Fuster. Alicia Garijo, delegada de l’IVC a Alacant, ha dit: “Ens encanta poder posar la cirereta del pastís a aquesta fantàstica temporada amb dos espectacles valencians i que un dels quals, a més, siga una producció pròpia i un homenatge a Joan Fuster, del qual estem celebrant el centenari”. I hi afig: “Deixem la porta de l’Arniches entretancada fins després de l’estiu, però no ens acomiadem del públic, ja que en breu obrim les portes del nostre festival FRESCA!, a la plaça de bous, per a continuar oferint al públic la millor oferta cultural també a l’estiu”.
El divendres 10 de juny, a les 20.30 hores, torna al Teatre Arniches Xavi Castillo, creador i protagonista de ‘Yonquis del dinero’, un monòleg basat en el llibre de Sergi Castillo Prats, ‘Yonquis del dinero: Las diez grandes historias de la corrupción valenciana’. Un passeig entre els deu casos de corrupció de més impacte que durant 25 anys hem viscut a la Comunitat Valenciana, alguns dels quals encara s’estan jutjant.


El dissabte 11 de juny a les 20.30 hores, i després del reeixit pas que ha tingut per València i Castelló, arriba a Alacant ‘El tocadiscos de Joan Fuster’, la producció de l’IVC creada per Pau Alabajos per a commemorar l’Any Fuster. És un espectacle teatral amb música en directe, creat a partir d’una selecció de textos fusterians que reflexionen sobre el moviment cultural de la Nova Cançó.
Alfred Picó i Lara Salvador protagonitzen aquest trencaclosques de pensaments, aforismes i dissertacions, que serveixen de base a una entrevista fictícia ‒una tertúlia teatralitzada‒ protagonitzada per l’assagista de Sueca i una jove periodista, amb qui dialoga sobre el paper que van tindre els Setze Jutges en la lluita antifranquista; sobre la importància de la Nova Cançó durant la transició democràtica, i sobre altres qüestions socials, polítiques i culturals que afecten la nostra història recent.
Les cançons de Raimon, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, Al Tall o Pi de la Serra, al·ludides durant l’entrevista, conformen la banda sonora de l’espectacle.
Feliu Ventura, Mireia Vives, Sandra Monfort i Pau Alabajos canten en directe i reten homenatge a Joan Fuster en el centenari del seu naixement, sota la direcció escènica de Gabriel Ochoa.

Venda d’entrades:

‘Yonquis del dinero’

https://ivc.gva.es/val/ivc-val/programacio-ivc/teatre-arniches-d-alacant/pot-de-plom-presenta-yonquis-del-dinero-de-xavi-castillo-v

‘El tocadiscos de Joan Fuster’

https://taquilla.ivc.gva.es/janto/main.php?Nivel=Evento&idEvento=TA110622