El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Alacant emet per primera vegada en la seua història la dada sobre el valor econòmic de la seua comercialització que aconsegueix els 35,2 milions d’euros durant la campanya 2017-2018. Una dada obtinguda a través de la suma de dades concretes de facturació de les seues 39 cellers associats i no sobre una estimació, la qual cosa ha suposat a més un repte important.

El valor més important de la comercialització es dóna en el mercat nacional que agrupa el 63.86% d’aquest comerç enfront d’un 36.14 en l’exportació; i per productes l’embotellat aconsegueix un 86.52% d’aquest valor sumant uns 30.5 milions d’euros, enfront del granel que es queda amb els 4.7 milions restants.

El President del Consell Regulador, Antonio Miguel Navarro, ha expressat la seua satisfacció per poder donar valor al comerç de vins en la nostra Denominació d’Origen, “la qual cosa suposa una important referència per a mesurar l’evolució del mercat i poder a poc a poc reforçar la cadena de valor del vi: sens dubte, per a valorar la vinya com el més important proveïdor de matèries i no solament el producte final”.

La DOP Alacant comptabilitza unes 10.200 hectàrees, amb una producció de 140.356 hectolitres i unes 13.250.000 botelles en el mercat.