Aquesta dissabte un nou concert de DAVID ÁLVAREZ, en FREAKS ARTS BAR & GALLERY on ens va oferir un viatge musical per la Trova Cubana, la bossanova, el tango, el bolero i altres ingredients xulos…

Músic format per Victoria Santa Cruz, Margarita Ponce i Joegr Madueño i amb una trajectòria en Alicantem després de tres anys, de molts directes en les diferents sales de la ciutat on pots veure els seus concerts com hui en Freaks.

Entre els ingredients extres, la seua actuació la va iniciar amb un tema clàssic de Serrat amb “Tu nombre me sabe a hierba”, músic que va descobrir en la seua adolescència i li va permetre reconéixer a un gran poeta com Antonio Machado que li posava lletra a molts temes del cantant.

Porque te quiero a ti
porque te quiero,
cerré mi puerta una mañana
y eché a andar.
Porque te quiero a ti
porque te quiero,
dejé los montes
y me vine al mar.

En la sessió del dissabte el convidat de la Tova Cubana va ser, entre altres, Pablo Milanés amb la seua peça “El breve espacio es que no estás” que curiosament actuarà al desembre en el Gran Teatre d’Elx.

Va posar la veu a Armant Manzanero, un cantautor mexicà amb la cançó de fama internacional ““Contigo aprendí”” i que en l’actualitat amb més de 80 anys continua sent un referent.

Va fer el tango “Malena” Algú que encara que era boliviana, l’Argentina li va dedicar un gran nombre dels seus tangos.

Va ser una nit també de compromís i reconeixement de la qual va ser cantant i compositora argentina de tango Eladia Bázquez. Una dona de referència en un sector tremendament masculinizado i on ella va saber conquistar al públic amb el seu art.

“La Bikina” va ser una cançó que va interpretar David Álvarez que és una cançó mexicana composta per Rubén Fuentes en 1964. D’acord amb Fuentes, va escriure la cançó després d’un passeig per la platja, on el seu fill li va comentar que les dones que portaven bikinis haurien de dir-se “bikinas”.

Quasi finalitzant el seu concert va fer una versió pròpia del tema “Hijos de la luna” del grup Mecano.

Aquest article és un xicotet resum del que fa un concert de David Álvarez que recomanem anar a veure-li i proposem que us agendéis la seua pròxima actuació que serà en el Taller Tumbao d’Alacant el pròxim dia 1 de setembre.