La Parròquia de Sant Jaume i Santa Ana acollirà, durant tot l’any 2019, el VII Festival Internacional d’Òrgan de Benidorm. Els concerts se celebraran els últims divendres dels mesos de gener, febrer, març, abril, maig i novembre, així com el dissabte 21 de desembre.

La regidora de Cultura, Ana Pellicer, i el professor del Conservatori d’Alacant, Juan Antonio Espinosa, han presentat aquest matí el programa per a enguany 2019, en el qual també ha treballat el professor d’òrgan Joxe Benantzi. Un programa que, com ha destacat Espinós “compte per primera vegada amb la participació de dones organistes” i que inclou tant concerts de solistes a l’òrgan i concerts com a instrument de cambra.

Pellicer ha recordat que “tots els concerts són gratuïts”, amb un aforament de seients pròxim a les 300 persones, i que es poden realitzar “gràcies a que a l’Església de Sant Jaume comptem amb un òrgan d’una qualitat excel·lent”. L’òrgan de la parròquia de Sant Jaume és l’únic instrument d’aquestes característiques amb tres teclats en tota la província d’Alacant.

Espinosa ha destacat tant “l’impuls i col·laboració de la Regidoria de Cultura, com la bona predisposició de la parròquia per a facilitar la programació d’aquest cicle de concerts”.

Tots els concerts seran a les 20.00 hores, després dels serveis religiosos dels divendres. El 25 de gener intervindrà Gustav Auzinger. El 22 de febrer, Saskia Roures. El 29 de març, Adolfo Gutierrez Vell a l’òrgan i Adolfo Gutiérrez Arenas al violoncel. El 26 d’abril, Ana Belén García. El 31 de maig, Susana García Lastra a l’òrgan i Carlos Navarro Zaragoza a la trompeta. El 29 de novembre, Miguel Bernal Ripoll a l’òrgan i la soprano Julia Ruiz. I el concert de Nadal se celebrarà el dissabte 21 de desembre a càrrec Josep Vicent Giner a l’òrgan al costat de l’Agrupació Coral de Benidorm.