El voluntariat ambiental d’Elda continua la seua activitat a l’agost, després del reinici de les seues activitats el mes de juny. La programació d’activitats per a aquest estiu s’ha centrat en la prevenció d’incendis forestals i per a això els voluntaris realitzen labors de vigilància, tant en punts fixos com realitzant rutes per a informar els residents de les zones rurals i forestals de les mesures per a evitar incendis així com per a albirar possibles conats d’incendis.

També s’aprofitaran aquestes tasques de vigilància per a dur a terme altres actuacions com:

  • Comprovar fins a quin punt l’abandó de guants i màscares ha arribat a les zones forestals i conscienciar sobre això, procedint a la retirada dels residus que es troben.
  • Efectuar regs de socors en plantacions forestals realitzades en els últims anys.
  • Comprovar l’estat de les sendes i altres infraestructures d’ús públic en zones forestals.

Les labors s’estan realitzant tots els diumenges durant els mesos d’estiu, en grups reduïts i amb les mesures de seguretat que estableixen les autoritats sanitàries. Les zones d’actuació són Bolón, Camara, Torreta-El Pantà i Bateig.

Sarah López, regidora de Medi Ambient, ha assegurat que “encara que hi ha un grup de voluntaris participants, aquestes activitats també estan obertes a la incorporació de nous voluntaris”.

Els interessats a participar en aquestes activitats poden contactar amb la Regidoria de Medi Ambient trucant al telèfon 966 989 207 o enviant un correu electrònic a medioambiente@elda.es

L’edil de Medi Ambient ha destacat la labor que realitzen els participants en el voluntariat ambiental, “i per això des del govern local continuem reafirmant el nostre compromís amb el voluntariat ambiental, que presta una ajuda importantíssima al nostre patrimoni natural”.

En el cas concret de les activitats que s’estan realitzant a l’estiu, Sarah López ha afirmat que “en aquests moments l’objectiu és incrementar l’alerta, la cura i l’atenció del ciutadà amb la finalitat de disminuir els descuits o els comportaments incívicos que poden ocasionar els incendis forestals”.