El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Torrevella, Antonio Quesada, juntament amb les responsables del festival, Anna i Eli Semenova, han presentat la X edició del Certamen de Cinema ‘Sol International Film Festival’ de Torrevella, que arranca aquest dijous, 11 de juliol, amb una selecció de 10 curts a concurs i la presència de reconeguts cineastes i actors convidats com Luis Murillo Arias, Ana Fernández, Jesús Martínez Nota, Javier Bódalo i François Nolla, entre altres.

La inauguració l’11 de juliol comptarà amb un sopar de gala en el restaurant ‘Split Terrace’ en el qual participaran els cineastes convidats, i comptarà amb catifa roja, fotoreclam, presentació de la selecció de curtmetratges a concurs, música en viu i menú especial.

Els cantants convidats seran: Lucía España (‘La Veu Kids IV’, ‘Got Talent’, ‘Prodigis’), Alena Razina (Music&Harmony), Isaac Nightingale (solista, productor musical, cantautor), Oleg Volkov (solista del Teatre dels Camps Elíseos en Paris), Natalia Krylova (Letònia), Duo Martini (Torrevella).

El dia 12 de juliol es projectaran els curtmetratges de la selecció oficial als CINEMES IMF de Torrevella. El programa es compon de 10 curtmetratges sent 6 d’ells nacionals i 4 internacionals (França, Suïssa i Alemanya, Turquia, el Brasil). Els curts es projectaran en una sessió de 2 hores i 15 minuts en V.O. (versió original), és a dir, els internacionals en el seu idioma tindran subtítols en espanyol i els espanyols tindran subtítols en anglés.

Comptarem amb la presència de cineastes com Luis Murillo Arias (director del curt ‘Dijous de març’ sobre l’atemptat a Madrid l’11 de març de 2004 amb Ana Fernández de protagonista que compta amb Premi Goya a la millor actriu de revelació per ‘Soles’), Jesús Martínez Nota (director del curt ‘El Sopar’ del qual també vindrà l’actor Javier Bódalo (‘30 Monedes’, ‘Explica’m com va passar’…), François Nolla (director del curt ‘Notre amour’ que es projectarà en francés amb subtítols en espanyol), Agustín Ibarra (productor i protagonista del curt ‘Okupa’ que afecta un tema tan important com l’ocupació d’habitatges a Espanya.., José María Flores i Héctor Ramos (director i productor del curt ‘La companyia’).

També es projectaran 5 treballs finals dels alumnes del Seminari ‘Fer cinema amb Telèfon intel·ligent’ organitzat de març a maig 2024 per la Seu Universitària de Torrevella (UA), l’Ajuntament de Torrevella i Institut Municipal de Cultura “Joaquín Chapaprieta”, sota la direcció del director-guionista-productor Gustavo Gianni (l’Argentina).

El jurat professional valorarà els curtmetratges en funció de les seues nominacions:
– MILLOR ACTOR
– MILLOR ACTRIU
– MILLOR GUIÓ
– MILLOR DISSENY DE PRODUCCIÓ
– MÉS BEN DIRECTOR
– MILLOR CURTMETRATGE
– PREMI DEL JURAT
A més, existeixen dos premis més:
– PREMI DEL PÚBLICO – el valorarà el mateix públic després de veure les projeccions el 12 de juliol mitjançant vot al curt que més li agrade).
– PREMIE SOL CIUTAT DE LA LLUM – un premi especial creat en 2024 gràcies al suport dels estudis de cinema Ciutat de la Llum al festival. Ho entregarà el seu director, Fermín Crespo, a l’actriu Ana Fernández per la seua trajectòria professional.

Aquests premis s’entregaran als seus guanyadors en l’última jornada del festival, el dia 13 de juliol en la Gala de Lliurament de Premis en el Centre Cultural ‘Verge del Carmen’. L’esdeveniment comptarà amb catifa roja i fotoreclam, a més actuaran els cantants Zhanel Alí (‘La Veu Kids 2023’, alumna del Conservatori professional Francisco Casanovas) i Isaac Nightingale.

Les entrades a les projeccions i partits amb els seus equips costen 6€ (un sol pagament per una sessió de totes les projeccions de 2 hores 30 minuts) i es pot comprar en taquilles dels CINEMES IMF o en la web del festival www.solfilmfestival.com.

Les entrades a la Gala de Lliurament de Premis és gratuïta sota reserva per whatsapp 669-593-057. La segona opció d’entrada és la Gala més after-*party privat amb els convidats del festival en el conegut gastrobar “Robert” de Torrevella que costa 30€ i es pot comprar en la web www.solfilmfestival.com.

El dia 13 de juliol s’organitzarà una visita als estudis de cinema Ciutat de la Llum a Alacant per als cineastes convidats. Ciutat de la Llum és un dels complexos audiovisuals més importants d’Europa que compten amb sis platons, grans superfícies de rodatge en exteriors, edificis de suport producció, així com un dels majors tancs d’aigua del món per al rodatge en exteriors i dos tancs aquàtics integrats a l’interior de dos dels platons.

El jurat professional està compost per:
• EULÁLIA RAMÓN, directora de cinema i actriu
• PEP ARMENGOL, director de càsting internacional, actor, professor i productor audiovisual
• ALGIS ARLAUSKAS, actor, director i guionista

SELECCIÓ DE CURTMETRATGES A CONCURS:
• ‘AGRIO’ España, 2023, director David Pérez Sañudo, 18 min, 13+
• ‘JUEVES DE MARZO’, España, 2024, director Luis Murillo Arias, 17 min, 12+
• ‘SEIS AÑOS TRES MESES DOCE DÍAS’, Suiza y Alemania, 2023, director Ilja Baumeier, Kathrin Wüscher, 8 min, no calificació per edat
• ‘PERSEFONE’, España, 2024, director Jurek Jablonicky, 20 min, 18+
• ‘LA COMPAÑÍA’, España, 2023, director José María Flores, 12 min, no calificació per edat
• ‘OKUPA’, España, 2023, director Carlos Polo, 9 min, 16+
• ‘VAO DAS ALMAS’, Brasil, 2024, director Santiago Dellape, Edileuza Penha de Souza, 15 min, 14+
• ‘NOTRE AMOUR’, Francia, 2023, director Francois Nolla, 4 min, no calificació per edat
• ‘LA CENA’, España, 2023, director Jesús Martínez Nota, 12 min, 12+
• ‘THE CONSULTANT’, Turquía, 2024, director Mehmet Kanadli, Halil Ibrahim Kaplan, 10 min, no calificació per edat

El festival agraeix enormement a l’Ajuntament de Torrevella i l’Institut Municipal de cultura ‘Joaquín Chapaprieta’ de Torrevella, els estudis de cinema Ciutat de la Llum pel suport i creació de premi conjunt ‘Sol Ciutat de la Llum’ i els patrocinadors com l’empresa Agamed, Vega Fibra, Assessoria Ortega, productora Arthaus, els restaurants Grup Ciri, Les Columnes i Gastrobar Robert, entre altres.

Cal recordar que per a assistir a les gales del Festival és necessari reservar amb antelació en la web www.solfilmfestival.com o via whatsapp: +34 669-593-057. L’entrada a totes les projeccions i el partit amb els seus equips costa 6€ i es pot adquirir en taquilles dels CINEMES IMF o via web www.solfilmfestival.com