El Festival Internacional Xàbia Jazz es reivindica com a referent en la Comunitat Valenciana i torna una nova edició amb una programació d’altíssim nivell. Com ha explicat el seu director artístic, Kiko Berenguer, enguany es podrà gaudir de “figures indispensables” del gènere com el trompetista Ronald Baker, la cantant Catherine Russell i el saxofonista Jorge Pardo.

El regidor de Cultura, Quico Moragues, ha avançat que els concerts seran del dissabte 3 al dilluns 5 d’agost, com sempre en el recinte a l’aire lliure de la Plaça Constitució i a les 22’30 hores. Les entrades i abonaments estan ja a la venda tant en les oficines de turisme de Xàbia com en la web www.instanticket.es

Obrirà el festival el quintet del jazzman Ronald Baker, trompetista i cantant de Baltimore que és referència del millor jazz vocal masculí, especialista en estandars amb estil clàssic.

El diumenge 4 actuarà el grup de Jorge Pardo, flautista i saxofonista; especialitzat a fusionar jazz i flamenc, és una llegenda viva a nivell nacional i ha treballat amb artistes com Paco de Lucía, Camarón de la Isla, Pat Metheny, Chano Domínguez, i Tete Montoliú. Pardo va ser triat en 2013 com el Millor Músic de Jazz Europeu i en 2015 va rebre el Premi Nacional de Músiques Actuals.

Tancarà el festival una altra figura en majúscules: Catherine Russell, guanyadora d’un premi Grammy i qualificada com una de les cantants més excel·lents del nostre temps. Nascuda a Nova York en una família molt vinculada a la música (el seu pare, Luis Russell va ser el director musical de Louis Armstrong) compta amb una llarga trajectòria i ha treballat amb cantants com David Bowie o Cyndi Lauper. En 2006 va debutar com a solista aconsegueixen el reconeixement unànime del públic i la crítica.

L’alcalde, José Chulvi, ha felicitat tant el regidor de Cultura com al director artístic del Xàbia jazz pel cartell d’aquesta XIX edició i ha convidat a tota la comarca i als qui passen les seues vacances a Xàbia al fet que aprofiten aquesta oportunitat de gaudir de grans artistes i de la completa oferta cultural que hi ha per a tot l’estiu.

Música a l’Estiu

De fet, el passat dimarts va començar un altre dels cicles musicals lligats a l’estiu en el municipi: Música a l’Estiu, amb recitals gratuïts de música de cambra cada nit (23, 24, 25 i 28 de juliol, a les 22’30 hores) en la plaça de l’església protagonitzats per solistes internacionals com Thomas Indermühle, Marco Postinghel, José Luis Estellés, Vicens Prats, José Miguel Asensi, Pilar Fontalba, Agnese Eglina o Amedeo Salvato.