Com ja és costum des de fa més d’una dècada, a les portes de l’estiu arriba el Festival d’Arts Elx al Carrer, amb més d’una trentena d’espectacles de circ, música, dansa, clown, màgia, teatre, tallers i molt més, que ompliran els carrers i places il·licitanes d’alegria des del 30 de maig fins al 2 de juny. L’edil de Cultura, Patricia Maciá; la de Turisme, Mireia Mollà; el regidor de Participació, Felip Sànchez; i el vicepresident de l’entitat de la qual parteix la iniciativa, Viu Elx al Carrer, Pablo Tortosa, han presentat aquest matí l’edició de 2019, el pressupost de la qual ascendeix a més de 26.000 euros.

“Ja són 14 anys de Festival Elx al Carrer”, ha recordat Maciá, que s’ha congratulat per la seua consolidació a través del temps, i que, espera, “es consolide més” mantenint la partida que la Regidoria de Cultura ha destinat enguany a la seua organització, de 15.000 euros —triplicada respecte a la de 2018— i a través d’altres fórmules de col·laboració amb el Consistori. “L’objectiu és que Viu Elx al Carrer puga fer el Festival amb total tranquil·litat”, i anhela que en pròximes legislatures es repetisca la implicació que Cultura sempre ha tingut en aquest. Maciá també ha especificat que la Regidoria de Joventut ha aportat al Festival un muntant de 7.900 euros.

Mollà, per part seua, ha destacat que la programació “és molt completa, amb varietat d’expressions artístiques i amb activitats per a impregnar per barris i pedanies aquest magnífic Festival”, i ha lloat la labor de Viu Elx al Carrer per a traure l’art dels contenidors culturals i obrir-lo a la ciutadania. “La cultura és transversal; encara que el pilar fonamental és la Regidoria de Cultura, no deixa de ser transversal de totes les àrees perquè la cultura garanteix una societat crítica, constructiva i de valors”, ha dit Mollà, que, amb una aportació de 2.500 euros de Turisme, a més, ha declarat que “VisitElche està promocionant Elx al Carrer a través de les seues plataformes en xarxes socials i web constantment.”.

L’edil de Participació, la Regidoria de la qual dota de 1.500 euros al Festival, ha reiterat la seua importància, esmentant el local que l’Ajuntament va cedir a l’associació en Carrús enguany per a “que tinguen una seu i puguen plantejar-se nous projectes”, i ha exposat el seu desig que la gent, il·licitans i visitants, isquen als carrers no solament per a presenciar Elx al Carrer sinó “per a gaudir de la nostra hostaleria i comerç”.

Tortosa ha agraït a les quatre regidories el suport prestat, i ha valorat positivament comptar “amb un pressupost en condicions”, la qual cosa ha permés que el Festival compte amb una jornada més i amb una altra de promoció, el 29 de maig, en el qual artistes recorreran barris de la ciutat en un autobús de dos pisos. Així mateix, l’augment del pressupost, segons Tortosa, “ha permés traure Elx al Carrer del centre, perquè la gent siga partícip del Festival, que és al final del que es tracta”. I ha promés espectacles de qualitat i un tancament “potent” el 2 de juny, en la Plaça de Baix, a les 19.30. “L’aspiració de Viu Elx al Carrer”, ha finalitzat Tortosa, “és que el Festival dure dues setmanes”, i ha donat les gràcies als artistes que participaran en ell i als més de 150, nacionals i internacionals, que van presentar en el seu moment alguna proposta per a sumar-se a l’esdeveniment.