La regidora de Cultura, Marga Antón, i el programador cultural, Juan León, han presentat a l’Ajuntament d’Elx el XXV Festival Medieval d’Elx que se celebrarà del 23 al 31 d’octubre i comptarà amb conferències de l’Edat mitjana, música, dansa i estrenes de les arts escèniques il·licitanes on l’elenc d’artistes està compost al 80% per il·licitans. En les representacions, que es duran a terme durant aquests dies entre el Gran Teatre, Centre Cultural Clarisses, Basílica Santa María i La Llotja, destaquen la dansa de ‘Vigor Mortis’ amb la il·licitana Asun Noales, ‘Rei Lear’ de Talaia Teatre de Sevilla i ‘Viejo amigo Cicerón’amb José María Pou.

“Hem lluitat perquè aquesta nova edició siga el més digna possible. En altres anys hem comptat amb artistes internacionals, que continuaran estant en aquesta ocasió, però com Elx compta amb un gran elenc d’artista i companyies hem basat la programació en un 80% d’artistes locals per a garantir al màxim les assistències i no hi ha problemes de mobilitat”, ha assegurat Antón.

El cartell està realitzat pel prestigiós artista il·licità Antonio Mora i recull el títol d’aquesta nova edició ‘Et lux in tenebris lucet’ que significa que ‘La llum brilla enmig de la foscor’. La regidora ha explicat que han adaptat la nova edició del festival amb aquest títol ja que “és un missatge de confiança en el futur on volem demostrar que la cultura pot i deu ser aqueixa llum que il·lumina en circumstàncies complicades”.

Per part seua, Juan León, ha donat més detalls sobre la programació del festival que malgrat les complicacions ha aconseguit mantindre el nivell en aquest est 25 aniversari. “Tenim moltes actuacions de renom i per això s’obrirà amb un esdeveniment molt especial com és ‘Vigor Mortis’ que comptarà amb la presència de la prestigiosa coreògrafa i ballarina Asun Noales”, ha assegurat el programador cultural.

“Perquè el festival brille com es mereix en aquesta edició, comptem amb actuacions de molt de prestigi com és la de Talaia Teatre de Sevilla que ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals i estarà presentant ‘Rei Lear’ i Viejo amigo Cicerón’ amb José María Pou. També cal destacar que tindrem actuant a Fraskito, presentant el seu nou treball que compta amb ritmes flamencs i mediterranis, i ‘Plancts Mariae’ amb la Coral Nihil Obstat i la producció de Rubén Pacheco que serveix per a conéixer més sobre el Misteri d’Elx ja que es parteix d’aquest tipus de música fins que es va anar enriquint posteriorment amb les polifonies renaixentistes i barroques”, ha explicat León.