L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per la Regidora de Cultura, Marga Antón, ha rebut a Carmen Amoraga, directora general de Cultura de la Generalitat, i a José Luís Pérez Pont, director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, amb motiu de l’acord de col·laboració entre l’entitat i l’Ajuntament d’Elx, entorn de la col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana.

Un acord pel qual Elx passa a formar part del circuit de l’esmentat consorci i que es plasma amb la inauguració de dues exposicions, una en el Centre de Cultura Contemporània L’Escorxador i l’altra en Llotja Medieval dins del marc de la col·lecció de Art Contemporani de la Generalitat Valenciana.

“Hui hem mantingut una interessant reunió en la qual fonamentalment hem parlat d’estrényer la col·laboració entre l’Ajuntament d’Elx, a través de la regidoria de la Cultura, i el Consorci de Museus”, ha declarat l’alcalde, qui ha afegit que “treballarem junts amb exposicions que estem convençuts que seran de gran interés en la ciutat”.

Amb l’adhesió d’Elx a aquest projecte, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx obri un important llit de col·laboració amb aquesta institució, redimensionant i impulsant la cultura de la ciutat dins i fora de la Comunitat Valenciana, a través de propostes expositives que es desenvoluparan a les Sales d’Exposicions de la ciutat, cas de la sala d’Ordre Tercera, Llotja Medieval i L’Escorxador.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, per primera vegada el Consorci de Museus mostra les obres de Art Contemporani de la Generalitat Valenciana a Elx. I es fa a través d’una exposició amb algunes de les peces adquirides per la Conselleria de Cultura durant els últims anys a artistes nascuts o residents a la província d’Alacant. Es tracta de peces que ofereixen una panoràmica de l’art contemporani actual, amb intenció de convertir-se en un llegat patrimonial a llarg termini.

“Amb aquesta primera acció el que pretenem és visibilitzar el talent de la Comunitat, i en aquest cas fent l’ullet als artistes d’Alacant i comptant amb artistes il·licitans com són Susana Guerrero i DimasLa (Diana Lozano i Álvaro Jaén). Iniciem ara una col·laboració que es completarà més endavant, al setembre, amb altres dues exposicions amb l’objectiu que els il·licitans i il·licitanes tinguen al seu abast la cultura contemporània i les iniciatives que pose en marxa el Consorci”, ha declarat Marga Antón.

La mostra en el Centre de Cultura Contemporània L’Excorxador d’Elx compta amb la participació d’onze artistes que mitjançant diferents tècniques i plantejaments estilístics posen en relleu el bon moment pel qual travessa la creativitat contemporània alacantina, amb obres de Mira Bernabeu, Isidro Blasco, DimasLa, Pau Pascual Galbis, Il·luminada García-Torres, Susana Guerrero, Marla Xacarella, Aurelia Masanet, Cristina de Middle, Juan Carlos Nadal i Luisa Pastor.

Per part seua, des de la sala d’exposicions de la Llotja Medieval d’Elx s’ha reunit la participació de quatre artistes alacantins que plantegen les seues creacions des de la figuració, conformant escenaris que transiten un món oníric ple de simbolismes, amb els treballs de Pablo Auladell, Miguel Calatayud, Olga Diego i Jesús Herrera.

Per part seua, Pérez Font ha indicat que “és ara amb aquesta nova exposició a Elx, disponible des del 27 d’abril i fins al 12 de juny de 2022, quan el Consorci de Museus farà un pas més en aquesta vertebració del territori valencià a través de la creació artística actual”.

Cal recordar que el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, organisme públic de caràcter autonòmic, s’encarrega de vertebrar l’oferta expositiva en la Comunitat Valenciana.

L’esperit de col·laboració de les diferents institucions públiques es plasma en aquest projecte que, d’aquesta manera, coordina i dirigeix activitats que cobreixen una part important de la programació de les sales i museus de les tres províncies: a València, en el Museu de Belles arts, el Centre del Carme, les Drassanes, el Museu de la Ciutat o el Almudín; a Castelló el Museu de Belles Arts i l’Espai d’Art Contemporani; i a Alacant el Museu de Belles arts Gravina, la Llotja del Peix, el Centre Cultural Les Cigarreras o el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA).

Aquest acord no comporta una despesa econòmica addicional a l’habitual de les diferents administracions, no comprometent la seua sostenibilitat financera.