La huitena edició d’Elda 40 Gra2, que arrancarà demà divendres i es prologarà fins al divendres 28 de juliol, inclourà més de 30 activitats i propostes diferents que se celebraran en una vintena de places i espais públics de la ciutat. Iñaki Pérez, regidor de Cultura, al costat dels edils de Joventut i Diversitat, Anabel García, de Participació Ciutadana, Lorena Pedrero, i de Relacions amb la Universitat, Enrique Quílez, han donat a conéixer una programació que arrancarà demà a les 20.30 hores en la Plaça de Dalt amb el concert Ressona Aula Suzuki. En la roda de premsa també ha participat Charo Navalón, directora de la Seu Universitària d’Elda.
Iñaki Pérez ha indicat que “en la huitena edició del programa d’estiu Elda 40Gra2, des de l’Ajuntament d’Elda hem programat nombroses activitats de diversa tipologia i enfocades a totes les edats. Es tracta d’un treball conjunt de diferents regidories perquè Elda puga gaudir durant el mes de juliol d’una programació cultural en espais oberts. Volem tornar a omplir els carrers i places de música, cinema i interpretació, per a potenciar el gust per l’art i la convivència veïnal. Amb aquest programa reivindiquem que l’estiu també és temps de cultura i aprofitem les seues nits per a tal fi».
L’edil de Cultura ha destacat que «una vegada més, el programa estarà protagonitzat principalment per col·lectius i associacions culturals d’Elda. El que demostra el potencial cultural que atresora la ciutadania eldense. Aprofite per a manar el nostre agraïment tant a les associacions i col·lectius que participen, així com al departament tècnic que ens ajuda en la confecció d’aquest programa».
Finalment, Iñaki Pérez ha animat «a tota la ciutadania eldense al fet que participe i gaudi d’aquestes activitats que des de l’Ajuntament d’Elda hem preparat per a vestir de cultura el mes de juliol amb propostes per a tots els gustos i per a totes les edats: teatre, sarsuela, concerts, rutes turístiques, esdeveniments artístics, cinema d’estiu, monòlegs, etc».
Anabel García ha destacat dins de la programació «el Festival Emdiv que se celebrarà aquest dissabte en la Plaça Castelar, amb grups indies amb Sidonie o Joe Crepúsculo, i també amb una zona amb música de DJs. A més, per primera vegada, instal·larem una zona perquè les persones amb dispacidad auditiva puguen escoltar la música a través dels seus dispositius.  A més, el dia 26 de juliol hem preparat també un ‘scape room’ titulat ‘Summer Time’ en el Centre Cívic i Juvenil».
Per part seua, Lorena Pedrero ha explicat que «des de Participació Ciutadana portarem l’Elda 40 Gra2 a tots els barris a través del cinema d’estiu. Començarem el 5 de juliol amb la pel·lícula ‘García i García’ en l’Associació de Veïns Estació-Quatre Zones i continuarem al Parc Verge de la Salut, Parc de San Francisco, Plaza de la Ficia i Plaza Castelar amb pel·lícules de caràcter familiar i per a tots els públics».
Enrique Quílez, regidor de Relacions amb la Universitat, ha afirmat que «les activitats organitzades des de la Seu Universitària tenen com a objectiu traure la cultura i el coneixement als carrers i espais públics de la ciutat. Vull aprofitar aquesta roda de premsa per a agrair a Charo Navalón la labor que ha realitzat i la passió que ha posat al capdavant de la Seu Universitària d’Elda. Li desitge molta sort en la seua nova etapa com a diputada autonòmica, sabent que les i els eldenses estarem molt ben representats».
Finalment, Charo Navalón, en la seua última compareixença com a directora de la Seu, ha agraït «el suport que ha rebut durant la seua etapa al capdavant d’una institució que s’ha consolidat com una part més del teixit cultural de la ciutat».
Respecte a la programació d’Elda 40 Gra2, Navalón ha explicat que «hem plantejat cinc activitats que són diferents, que atenen tant xiquets com joves i majors. La primera activitat serà el dijous 6 en la Plaça de Dalt amb un concert d’un grup emergent com és Elsa Grande. L’11 de juliol, també en la Plaça de Dalt, oferirem un espectacle de contacontes molt divertit per a totes les famílies».
Completen les activitats de la Seu Universitària la projecció de ‘The Artist’ en la Fundació Paurides (dia 12, a les 19.00 hores), la representació en la Plaça Castelar del musical ‘West Side Story (dia 13, a les 22.00 hores), els monòlegs d’humor ‘Ciència a la fresca’ a la Terrassa dels Salons Princesa (dia 18, a les 22.00 hores) i el concert de l’Orquestra de Cambra Ciutat d’Elda en la Plaça Castelar (dia 27, a les 22.00 hores).