L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, ha presentat la sisena edició de ‘Elda 40Gra2’, un programa d’activitats i esdeveniments que inclou propostes per a tots els gustos i per a totes les edats: teatre, concerts, rutes turístiques, esdeveniments artístics, cinema d’estiu, cultura i música urbanes, cursos d’escalada, parapent i busseig, entre altres.

El regidor eldense, que ha estat acompanyats per les regidores de Cultura, Rosa Vidal; de Turisme, Lorena Pedrero, i de Joventut, Anabel García, així com per l’edil de Participació Ciutadana, Javier Rivera, ha explicat que “hui, just quan donem la benvinguda a l’estiu, els donarem a conéixer la recuperació de l’Elda 40Gra2, que enguany compleix la seua sisena edició. Com vostés saben, la situació sanitària que vivim en l’estiu de 2020 va fer inviable la celebració d’una iniciativa que vam posar en marxa quan vam accedir al govern local i que en les seues primeres cinc edicions va contribuir a revitalitzar i consolidar l’activitat cultural i d’oci durant els dos mesos d’estiu”.

Alfaro ha indicat que “enguany, i gràcies a la millora de la situació sanitària, hem pogut reprendre una part important de les activitats, especialment les que se celebren a l’aire lliure. En aquest sentit, m’agradaria destacar la labor realitzada des de les àrees de Cultura, Festes, Joventut i Participació Ciutadana per a completar un ampli calendari amb més de 50 activitats i propostes, que fins i tot en els pròxims dies podríem ampliar”.

L’alcalde d’Elda ha destacat que “després de l’aturada de l’any passat i de la situació viscuda durant tots aquests mesos, estem segurs que els ciutadans i ciutadanes acolliran amb entusiasme les propostes que, pràcticament en tots els casos, tindran lloc a l’aire lliure. Encara que la Plaça Castelar serà l’epicentre per les característiques d’aquest espai públic, l’Elda 40Gra2 arribarà a tots els barris i a diferents carrers i places de la nostra ciutat”.

En les cinc primeres edicions d’Elda 40Gra2 el nombre de participants ha anat creixent de manera continuada, superant les 7.000 persones en l’edició de 2019, que va ser l’última. “L’objectiu enguany no és superar cap xifra, sinó que es tracta de reprendre un programa que posa a la disposició de la ciutadania els espais públics i, a més, amb control d’aforament i distància de seguretat“, ha conclòs l’alcalde.

Rubén Alfaro ha destacat que en el programa d’esdeveniments s’han inclòs una sèrie de concerts que, sota el títol de ‘Éldate al carrer’, reuneix els artistes i grups que van contribuir a fer més suportable el confinament amb les seues actuacions musicals dins de la programació ‘Éldate a casa’, que va ser oferida a través de les xarxes socials de l’Ajuntament d’Elda.