L’exposició, organitzada per l’Associació de Periodistes de la província d’Alacant en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, estarà situada en el Museu del Calçat del 7 al 31 de juliol
06 de juliol de 2022.- L’exposició itinerant “Les conquestes de la dona en el treball”, organitzada i promoguda per l’Associació de Periodistes de la província d’Alacant i la Generalitat Valenciana, tria Elda com a primera ciutat per a mostrar “l’avanç real que les dones han tingut en els últims anys en els diferents camps en la seua lluita per la igualtat laboral”, tal com ha destacat Estimat Navalón, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Elda.
32 fotografies de vint fotorreporteros diferents mostren en aquesta mostra l’avanç professional femení en els últims anys. Una exposició que, com ha destacat l’edil, “té una doble intenció: d’una banda evidenciar l’avanç reeixit en els últims anys, mostrant amb total naturalitat l’accés laboral de la dona a llocs de treball que fa uns anys eren impensables. D’altra banda, ens permet reconéixer el paper fonamental del fotoperiodisme”.
Una exposició que, en paraules de Rosalía Major, Presidenta de la Asociacion de Periodistes de la província d’Alacant” ens mostra què s’ha aconseguit i, encara que hi ha molt per fer, també ens permet celebrar el reeixit”.
La mostra compta amb la participació de fotorreporteros coneguts a la ciutat, com Jesús Cruces, de la Vall d’Elda, i Axel Álvarez, del Diari Informació, i amb diverses escenes on les protagonistes són dones eldenses, com l’escriptora Elia Barceló o les artistes Eva Borrás i Ana Ortín, i dones anònimes com la ramadera María Tornero i la treballadora d’una fàbrica de calçat.
La inauguració de la mostra, situada en el Museu del Calçat, tindrà lloc demà dia 7 de juliol a les 19.30 hores i serà visitable fins al pròxim 31 de juliol de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i diumenge de 10 a 14 hores, de manera gratuïta, tal com ha indicat Loles Esteve, directora del Museu del Calçat.