L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Cultura, celebra el Dia Mundial de les Escriptores i el Dia Mundial de les Biblioteques amb sengles activitats que tindran lloc els dies 17 i 24 d’octubre.
El regidor de Cultura, Estimat Navalón, acompanyat de Reme Páez, tècnica de la Biblioteca Municipal, ha anunciat que “amb motiu del Dia Mundial de les Escriptores es retrà homenatge a Concepcional Arenal, escriptora nascuda en 1820 i que va ser un referent en defensa del feminisme en la seua època. A més, el 24 d’octubre també celebrarem el Dia de les Biblioteques”.
Per part seua, Reme Páez ha indicat que “el dilluns 17 d’octubre, a les 18.00 hores, es projectarà la pel·lícula ‘La visitadora de presons’, que tracta el període en el qual Concepción Arenal va ser nomenada visitadora de presons a La Corunya per la Reina Isabel II i que reflecteix molt bé l’època en la qual va viure. No sols recull la reivindicació d’educació per a la dona, sinó també l’intent de reforma del codi penal i que es dirigisca més a la reeducació i no sols al càstig”.
D’altra banda, el 24 d’octubre se celebra el Dia de les Biblioteques “amb l’afegit que es commemora el 70 aniversari de la Biblioteca Pública Municipal, inaugurada en 1972 i situada en la sala d’actes del Col·legi Pare Manjón. A les cinc de la vesprada se celebrarà una xarrada de Gabriel Segura, cronista de la ciutat, sobre la història de la Biblioteca Municipal i després, en col·laboració amb els clubs de lectura Pell amb Pell i Paurides González, parlarem del motiu pel qual el dia 24 d’octubre se celebra el Dia de les Biblioteques i llegirem un fragment del Manifest de la Unesco sobre les biblioteques i també un discurs de Federico García Lorca amb motiu de la inauguració de la biblioteca de la seua ciutat”.