L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Diversitat i en col·laboració amb altres àrees municipals i col·lectius, organitza diferents propostes amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBIQ+ que se celebra dimarts que ve 28 de juny, dia en què es procedirà a la lectura d’un manifest en la Plaça de la Constitució.
A més, dins del cicle de presentacions literàries ‘Elda, Ciutat de Lectura’, dimecres que ve tindrà lloc la presentació del llibre ‘Allò que vam ser’, comptant amb l’assistència de la seua autora Martha Lovera. L’acte se celebrarà a les 20.30 hores a la terrassa dels Salons Princesa.
La novel·la conta la història d’amor impossible entre Marina i Daniela. Amb el pas dels anys, Marina abandona Caracas per a començar una nova vida a Espanya i comença a escriure una sèrie de cartes que mai arriba a enviar a la seua destinatària, Daniela. Al seu torn, Daniela viu els seus dies sense atrevir-se a expressar la veritat dels seus sentiments, triant escriure una versió disfressada de la seua història, no obstant això, arriba el moment d’assumir les conseqüències no sols del que es fa, sinó també del que s’evita i no es diu.
Martha Lovera, compagina la seua professió de doctora en Medicina en el Centre de Salut de Xàbia amb l’escriptura i la música, alhora que dona xarrades sobre diversitat i visibilitat sexual per a adolescents en centres educatius.
En la presentació del seu segon llibre participarà Ludmila Villanueva Navarro, psicopedagoga especialitzada en mediació amb adolescent. Entre autora, presentadora i públic assistent es desenvoluparà un col·loqui guiat pel llibre, en el qual es parlarà sobre la necessitat de manifestar els propis sentiments i la identitat sexual amb la qual cadascun ens reflectim, sense traves ni disfresses. Al final de l’acte, l’autora signarà exemplars de la seua obra en un acte en el qual també participa la llibreria Martín Fierro.
També dins de la programació amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBIQ+, el dijous 30 de juny, a les 20.00 hores, es representarà en el Teatre Castelar l’obra ‘Historia de un parque’, una divertida comèdia en la qual tres habitants nocturns a la recerca de sexe fàcil. L’obra està escrita per Manuel Nector Yáñez i protagonitzada per Antonio Nieves, Omar Zaragoza i Patu Fernández. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.
D’altra banda, hui s’han celebrat a l’Hospital d’Elda unes jornades amb l’objectiu d’aclarir i avançar en el coneixement de les necessitats de les persones transsexuals i no binàries. La sessió, dirigida a les i els professionals sanitaris, així com a famílies i ciutadania en general. Ha sigut organitzada pel Departament de Salut d’Elda dins dels actes de celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+ i han comptat amb la presència de la regidora de Diversitat, Anabel García.