La colla Els Dimonis Rafolins, de l’Alqueria d’Asnar, oferirà en el camp annex al vell Pepico Amat un espectacle de gran format que combina dansa, música, teatre i pirotècnia

Elda celebrarà el pròxim 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb la representació de ‘‘El sueño de Poseidón, un espectacle que conjuga dansa, música, teatre, jocs de llums i so i pirotècnia. La representació donarà principi a les 20.30 hores en el camp annex al Vell Pepico Amat, amb un aforament de 700 persones.

La colla Els Dimonis Rafolins, de la localitat de l’Alqueria d’Asnar, estrenarà aquesta obra en la seua versió en castellà, tal com ha anunciat l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro. El regidor eldense ha estat acompanyat pels regidors de Festes i de Joventut, Jesús Sellés i Anabel García; l’alcalde de l’Alqueria d’Asnar i membre de la companyia, Jaume Pascual; i els germans Aitor i Sara Blanquer Prats, dos dels integrants de la companyia que actuen en l’espectacle.

Alfaro ha afirmat que estic especialment content perquè és un dia molt especial per a nosaltres i també per a ells, perquè porten molts mesos sense poder cremar pólvora per la pandèmia. És una colla que realitzen actuacions per molts municipis i s’han reiventando amb un espectaculo estàtic de gran format i amb el públic assegut.

Rubén Alfaro ha explicat que celebrem el 9 d’Octubre a nivell social amb alguna cosa que ens uneix molt a tot el poble valencià, com és el foc i la pólvora, i fent costat a més a aquests joves que han sigut capaços de renovar-se al voltant de les collas de correfocs. Fa unes setmanes van interpretar l’obra en la seua localitat en valencià i ací serà l’estrena mundial en castellà. Ens agradaria que altres municipis també puguen gaudir d’aquest espectacle que vol llançar el missatge de buscar la recuperació del planeta per a la gent.

Per part seua, Jaume Pascual ha donat les gràcies per apostar per un poble com el nostre, de 500 habitants, per a actuar en una ciutat com Elda i en una data tan important com el 9 d’Octubre. És un repte personal i professional perquè és l’estrena mundial d’un espectacle de gran format que és molt difícil d’assajar quan es combina foc, música, dansa, teatre…”.

L’alcalde de l’Alqueria d’Asnar ha assegurat que “és una representació musical amb pólvora en la qual participen 34 persones, amb un escenari de 70 metres quadrats, columnes al voltant del públic amb foc, 15.000 watts de so, 30 focus de llum, 24 quilos de pólvora Esperem complir amb les expectatives perquè és un honor que el nom d’Elda vaja lligat al nostre espectacle.

L’espectacle serà gratuït, però les persones interessades a assistir hauran d’obtindre la seua invitació en l’enllaç que s’habilitarà en la web municipal i que portarà a la plataforma https://www.weezevent.com/el-sueno-de-poseidon-elda fins que s’haja cobert l’aforament.

A més, Elda celebrarà dissabte que ve el Dia de la Comunitat amb una cercavila en el qual participaran els membres de la Corporació Municipal i la AMCE Santa Cecilia i que eixirà des de la Plaça de la Constitució, on la banda interpretarà a les 11.30 hores l’Himne de la Comunitat.