El regidor de Cultura i Museus, Estimat Navalón, ha presentat el programa d’activitats emmarcades en l’exposició ‘3.000 anys de cultura del vi Alacant’ organitzada a Elda per Vins Alacant DOP. L’edil ha estat acompanyat durant la presentació per la directora de la Seu Universitària d’Elda, Charo Navalón, i del representant del Consell Regulador de la DOP Vins Alacant, Francis Valero.
Estimat Navalón ha afirmat que “la cultura s’ha diversificat i arriba a activitats com la degustació de vins i la gastronomia. Per aqueix motiu, des de la Seu Universitària i al costat de la DOP Vins d’Alacant ha organitzat unes jornades molt interessants per a difondre la cultura del vi. Seria el colofó l Congrés del Vi que organitzem fa unes setmanes”.
Per part seua, Francis Valero ha dit que “és una continuació de l’exposició realitzada durant els dos últims mesos en la Plaça Major. Volem acabar amb una activitat en la qual intervenen també la Universitat d’Alacant i la Fundació Paurides”.
Per part seua, Charo Navalón ha indicat que “reivindiquem la cultura del vi com un actiu interessant, amb més adeptes cada dia i que generen experiències de les quals parlem durant molt de temps. Les comarques del Vinalopó tenen molta rellevància en el món del vi durant molts anys. Elda ha estat vinculada a través de la distribució”.
La directora de la Seu Universitària ha explicat que “amb aquest programa posem un fermall d’or a aquesta exposició, amb activitats que esperem que tinguen continuïtat. Ens interessa parlar del vi amb diferents enfocaments i, en aquest cas, a través del cinema. Tancarem amb una experiència singular com és el maridatge i, en aquesta ocasió, amb un producte com és el xocolate”.
Les activitats programades són:
• Dilluns, 23 de maig. Xarrada ‘El vi en el món del cinema’, a càrrec d’Israel Gil Pérez, coordinador de l’Aula de Cinema de la UA. Inclou tast de vins. En la Fundació Paurides, a les 19.00 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament.
• Dilluns 30 de maig. Projecció de la pel·lícula ‘Entre copa’, de A. Payne. Amb comentaris d’Israel Gil Pérez. En la Fundació Paurides a les 19.00 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament.
• Dilluns 13 de juny. Projecció de la pel·lícula ‘Aquesta terra és meua’, de Jean Renoir. Amb comentaris d’Israel Gil Pérez. En la Fundació Paurides a les 19.00 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament.
• Dilluns 16 de juny. Cata maridatge ‘Vi i xocolate’. Ponència de Lorena Gil, sommelier de Cellers Tornar. En els salons de Distribucions Valero, a les 20.30 hores. Amb un preu de 10 euros i places limitades. Les persones interessades han de realitzar la inscripció i reserva cridant a Distribucions Valero (966 96 58 91)