L’acte de reconeixement a la figura del cineasta tindrà lloc el pròxim 26 de juny, a partir de les 13.00 hores, sota el nom ‘El Saló de Berlanga’. L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, juntament amb la regidora de Cultura, Rosa Vidal, ha presentat l’acte homenatge a Luis García Berlanga amb el qual Elda s’uneix a l’Any Berlanga, el programa d’actes impulsat per la Generalitat Valenciana en honor al director valencià i de la comissió del qual forma part la primera autoritat eldense.

Tal com ha indicat Alfaro, “Elda no podia quedar-se al marge d’aquest homenatge a la figura de Berlanga, ja que el cineasta va tindre una intensa relació amb la nostra ciutat i el nostre Museu del Calçat”. Precisament aquesta relació és la que ha portat al Consistori eldense a triar aquest escenari per als actes programats, “una institució que el propi cineasta va contribuir a impulsar, convertint-se en un dels seus majors ambaixadors”, ha detallat el regidor eldense.

Les activitats tindran lloc el pròxim 26 de juny a partir de les 13.00 hores sota el títol “El Saló Berlanga”. Els actes començaran amb la projecció d’un vídeo que resumirà la relació del cineasta amb la nostra ciutat i la recreació d’una de les escenes de la pel·lícula ‘Plácido’, que serà escenari per a un monòleg sobre Berlanga i el seu vincle amb Elda, de la mà de l’actor Juanan Moreno.

L’acte continuarà amb la lectura de quatre dels articles premiats en el Concurs Periodístic “Luis García Berlanga” en cadascuna de les quatre sales del Museu del Calçat. Per a finalitzar, la AMCE Santa Cecilia oferirà una selecció de temes de les bandes sonores de Berlanga.

Les persones interessades a assistir a aquest acte d’homenatge a Luis García Berlanga han de reservar el seu seient, ja que les places són limitades a conseqüència de les mesures sanitàries. Els telèfons de contacte són 645 098 846 i 965 383 021.

Durant tot l’any es mantindran tant l’escenari berlanguiano com un photocall personalitzat perquè els visitants que ho desitgen puguen utilitzar-lo per a les seues fotos.

Els actes de ‘El Saló Berlanga’ s’uneixen al cicle de cinema organitzat per la Seu Universitària d’Elda i a la projecció de la pel·lícula ‘Calabuch’ dins del programa Elda 40Gra2, que tindrà lloc el pròxim 21 de juliol a les 22.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament.

Durant la compareixença, Rubén Alfaro ha afirmat que durant les pròximes setmanes es realitzaran gestions per a dur a terme alguna activitat més en reconeixement a la figura de Berlanga, entre les quals podria estar la recuperació del premi periodístic sobre calçat femení que porta el nom del director valencià.