Mancant poques hores perquè comencen les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Bonifaci, Màrtir, el PSOE de Petrer ha fet públic un dels seus compromisos per a la pròxima legislatura: la creació del Museu de la Festa.

“Creiem que ha arribat el moment de fer realitat l’anhel de molts festers i veïnes, perquè les festes de Petrer són un patrimoni comú la història del qual és necessari protegir i posar en valor en unes instal·lacions adequades i accessibles”, ha assenyalat l’alcaldessa i candidata a la reelecció pel Partit Socialista, Irene Navarro.

Els socialistes creuen, a més, que aquest nou equipament museístic complementarà el ja existent Museu Dámaso Navarro, les noves instal·lacions del qual es van inaugurar fa unes setmanes, i “convertirà a Petrer en un municipi referent quant a la protecció i divulgació del seu llegat històric, arqueològic, etnològic i fester”.

L’emplaçament està per determinar encara que el secretari general dels socialistes de Petrer i actual regidor de Cultura i Patrimoni Històric, Fernando Portillo, ha assenyalat que “pretenem que siga en un lloc prop de l’actual Museu Dámaso Navarro i de la Tourist Info i que no tinga barreres arquitectòniques perquè siga accessible a tothom”.

LLos socialistes han assenyalat que la seua proposta haurà de ser consensuada amb les diferents entitats festeres. “Evidentment, com hem fet sempre, qualsevol decisió sobre aquest tema serà de comú acord i volem anar de la mà amb les associacions festeres de la nostra ciutat en aquest projecte”