Rubén Alfaro, alcalde d’Elda i candidat del PSOE en les pròximes Eleccions Municipals, ha assegurat que el programa electoral del seu partit inclou una proposta “per a convertir Elda en la Capital Cultural Valenciana en 2022. Per a això durem a terme en els pròxims quatre anys un ambiciós programa cultural que inclou actuacions com la creació del Centre Eldense de la Cultura i les Arts”.

Alfaro ha dit que aquest Centre de la Cultura se situarà “en l’antic Conservatori i que serà lloc de trobada per a totes les disciplines artístiques i culturals, un espai d’expressió per als nostres pintors, cantants, poetes…”.

L’alcalde d’Elda ha explicat que “ja s’ha obert un diàleg amb la Germanor de Confraries perquè tornen a la seua ubicació en les instal·lacions del carrer Sant Roque, en l’antic Col·legi de les Monges, amb el compromís que l’Ajuntament rehabilite aqueix espai”.

Rubén Alfaro també ha donat a conéixer altres propostes del PSOE d’Elda en matèria cultura, “com són promoure els intercanvis culturals amb les ciutats germanades amb Elda, com és el cas d’Arnedo; portar la cultura al carrer amb art en la via pública, que estiga en el cor dels barris. Hem fet un pas”

de gegant en matèria de cultura al carrer i Elda està molt millor que fa quatre anys, tenenos una ciutat dinàmica, activa i alegre, però cal anar un pas més enllà posant en valor el nostre patrimoni i identitat”.

El programa electoral del PSOE d’Elda també inclou, entre altres propostes culturals, el suport als artistes locals, així com l’augment de les activitats lúdiques i culturals en els mesos d’estiu.

El portaveu del comité electoral local del PSOE considera que “el Partit Popular utilitza un doble llenguatge segons els seus interessos electorals i propagandístics i s’obliden que van ser ells els que l’any 2013 van imposar un jou financer que ha asfixiat als ajuntaments, fins i tot a aquells que tancaven els exercicis amb superàvit, com és el cas de l’Ajuntament d’Elda”.

En opinió de Jesús Sellés, “sis anys després, en les institucions nacionals el PP continua volent mantindre aqueix mateix jou i en les administracions locals es dediquen a demanar inversions, que desgraciadament no podem dur a terme ni en els governs autonòmics ni en els municipals per culpa de les mesures que va aprovar el partit de Fran Muñoz quan estaven al capdavant del govern”.

Sellés ha afirmat que “el capdavanter de Pedrosa critica a Elda que el nostre Ajuntament tinga un romanent de tresoreria de més de 10 milions d’euros i el seu partit a Madrid s’oposa a una mesura que, gràcies a l’impuls del PSOE, permetrà convertir aqueix romanent en inversions reals”.

PPara concloure, el dirigent socialista ha manifestat que ”per fortuna”, el Decret llei del Govern de Pedro Sánchez, convalidat per la Diputació Permanent del Congrés malgrat l’oposició del PP, permetrà que l’Ajuntament d’Elda destine el superàvit de 2018 a inversions financerament sostenibles, com continuar millorant les instal·lacions esportives, l’accessibilitat l’asfaltat i la il·luminació als nostres carrers i modernitzar parcs i jardins.