El Festival de Teatre Clàssic d’Alacant ha apostat en aquesta edició per la seua internacionalització comptant amb la presència de l’aclamada companyia portuguesa Chapitô.

Aquesta prestigiosa formació parteix sempre de la comèdia pel seu poder per a qüestionar tots els aspectes de la realitat física i social. Els seus espectacles tenen altes dosis de treball físic de l’actor. Un estil molt recognoscible i identitari que parteix de treballs de creació col·lectiva que donen com a resultat proposades amb un clar enfocament d’acostament al públic.

El gest i de la imatge són les principals vies de comunicació de Chapitô, trencant les barreres lingüístiques.

Fundada en 1996, ha realitzat 31 creacions originals, representades a Portugal i en altres països com l’Argentina, el Brasil, Cap Verd, la Xina, Colòmbia, Costa Rica, l’Equador, Eslovàquia, Espanya, els Estats Units, Finlàndia, França, Iran, Itàlia, Noruega, Suècia i l’Uruguai.

En aquesta ocasió, la companyia lusitana arriba a Alacant amb “Electra”, una creació col·lectiva basada en els textos d’Eurípides i Sófocles, que dirigeixen José Carlos García i Claudia Novoa. Jorge Cruz, Tiago Viegas i Susana Nunes porten les regnes interpretatives d’aquest muntatge.

Al no tindre vent favorable per a anar a la guerra de Troia, Agamèmnon sacrifica a la seua filla Ifigenia per indicació dels profetes. Aquest fet desencadena que Clitemnestra trame la seua venjança al costat de Egisto, el seu amant i cosí del rei. En tornar després de deu anys de guerra, Agamèmnon és assassinat i Electra, la filla preferida del pare, pel qual assega devoció, consumarà la venjança amb l’ajuda del seu germà Orestes, matant a la seua pròpia mare i a l’oncle. I tot aquest bany de sang familiar es compta a l’estil propi i inconfusible d’aquesta companyia: en clau de comèdia desternillante.

ESPECTACLE: ELECTRA

dimarts 5 de febrer – 20,30 h

PREUS:

Pati i Butaca Club: 20 €

Llotja correguda: 15 €

Amfiteatre: 10 €

VENDA D’ENTRADES: www.teatroprincipaldealicante.com i en taquilla de 12 a 14 h i 17 a 21 h