El 23 de setembre, primer dia del festival internacional Alacant Noir, després de la inauguració de l’esdeveniment, amb un gran acolliment de públic, s’ha comunicat el primer dels guanyadors del certamen fent-se lliurament del guardó Alacant Noir Costa Blanca a l’autora Elia Barceló pel seu llibre La noche de Plata.

Elia Barceló, demostra amb La noche de Plata, que pot atrevir-se amb qualsevol gènere. L’habilitat amb què maneja i resol les diferents trames la converteixen en digna mereixedora d’un lloc entre els grans de la novel·la negra.

Elia Barceló (Alacant, 1957). Se la considera una de les escriptores més versàtils de la narrativa espanyola i és una de les autores de major prestigi en l’àmbit de la fantasia i de la ciència-ficció. Ha publicat trenta novel·les, realistes, criminals, històriques…, unes per a adults i altres per a joves, i uns setanta relats, a Espanya i a l’estranger. Ha sigut traduïda a vint idiomes amb gran èxit de públic i crítica, consolidant-se com una de les veus espanyoles més internacionals de la narrativa actual. És autora d’obres de gran èxit com El color del silencio 10ª ediciónEl secreto del orfebre, Las largas sombras, El eco de la piel y La noche de plata 2ª edición. Aquest últim finalista aquest any del Premi Dashiel Hammett de novel·la negra 2021.

Ha obtingut nombrosos premis el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2020 per l’efecte Frankenstein. Durant molts anys va ser professora d’Estudis Hispànics en la Universitat de Innsbruck, a Àustria. Ara es dedica a l’escriptura a temps complet.

També s’ha fet lliurament del seu guardó al Finalista: Blas Ruiz Grau per “No robarás”

Blas Ruiz Grau. Escriptor nascut a Rafal, Alacant, l’any 1984. La seua marxa literària comença en 2012, autopublicant els seus treballs. Les seues novel·“La verdad os hará libres”, “La profecía de los pecadores”, “Kryptos” y “Siete días de marzo” cullen un gran èxit i el col·loquen com un dels autors més venuts de les plataformes digitals. En 2018 fa el salt a les llibreries gràcies a Oberón (Grupo Anaya) amb l’assaig Que ningú toque res. Se centra en mites i realitats del procediment policial i forense i naix en la web www.zendalibros.com. Això li col·loca com a un dels referents de la investigació policial i criminal d’Espanya. En 2019 arriba la novel·la No mentiras, que ho encimbella en el panorama literari nacional i al qual li segueixen els títols No robarás  i No morirás (totes dues en 2020). També en 2019 torna a publicar amb Oberón, però en aquest cas posa el focus en els pitjors psicòpates de la història amb Asesinos en serio, el segon volum dels quals va eixir a la venda al maig de 2021 i que explora els racons més perversos de la ment humana.

Seguidament s’ha procedit a una trobada en el qual la comissària de l’esdeveniment, Jimena terra, ha xarrat amb Elia Barceló sobre la seua trajectòria literària. Al llarg del festival es donaran a conéixer els guanyadors dels guardons Alacant Noir Nacional i Alacant Noir Internacional.