L’Ajuntament d’Elda, a través de les Regidories de Cultura i de Diversitat, i el Teatre Castelar s’uneixen aquest dijous als actes de commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que se celebra dijous que ve 27 de juny, amb la representació de l’obra de teatre ‘Elisa i Marcela’.

Aquesta comèdia musical, ambientada a la ciutat de la Corunya en 1901, narra la història de dues dones que es casen a l’església de San Xurxo, una d’elles vestida d’home. Es tracta d’una història de persecucions policials, fugides en diligència, canvis d’identitat i informacions manipulades.

Les còmiques de la companyia A Panadaría presenten una reconstrucció irreverent d’un succés real, una comèdia musical on el verídic sembla invent. Elisa i Marcela és una història d’amor a contratemps.

‘Elisa i Marcela’ és el primer muntatge teatral de la història del Teatre Gallec a abordar la temàtica lèsbica de forma explícita i protagonista i el primer també a posar la història d’aquestes dues dones sobre les taules. L’espectacle, és una iniciativa artística que pretén reivindicar la figura d’aquestes dues dones i la necessitat de la defensa de la llibertat i la diversitat sexual.

La representació donarà començament a les 21.30 hores i l’entrada és gratuïta amb invitació, que poden ser recollides una hora abans en la taquilla del teatre.