L’Agrupació Musical Cultural de Teulada presenta la programació prevista per a l’any vinent amb motiu de la celebració del seu 50 aniversari.
Dissabte passat es presentava en el temple de la cultura del Auditori Teulada Moraira la programació d’actes que la Agrupació Musical Cultural de Teulada (A.M.C.T) ha previst per a commemorar el seu cinquanta aniversari, durant tot el 2023.
L’acte va estar conduït per Isabel Juliá, persona molt vinculada i coneixedora de la cultura del municipi de Teulada Moraira, i també d’aquesta formació musical. Isabel, en el seu preàmbul va recordar els anys que va formar part de la directiva de la Banda de Música de Teulada a la fi de la dècada dels ´80. Va ser una de les dues primeres dones que van passar a formar part de la seua directiva. També va fer un repàs de la constitució com a nova banda musical en 1973, manifestant i constatant la gran alegria que aquest fet va suposar per a tot el poble.
L’acte va estar amenitzat pel Ensemble de Metalls de l’Agrupació Musical Cultural de Teulada.
Héctor Andrés Agulles, president de la Banda de Teulada, va ser l’encarregat de presentar els actes previstos per a celebrar aquesta efemèride.
El Auditori Teulada Moraira actuarà com a seu principal en la majoria dels actes que es desenvoluparan al llarg del 2023.
El primer dels actes tindrà lloc el 25 de febrer amb un Homenatge als Músics que són i que han sigut part d’aquesta Societat Musical durant aquest cinquentenario.
El 25 de març, se celebrarà Música de Banda, una acció pròpia del Auditori Teulada Moraira on en aquesta ocasió l’Agrupació Musical de Cultural de Teulada prendrà especial rellevància.
El mes de maig en l’escenari de l’auditori tindrà lloc la presentació de la IV edició del Dia de la Música. Una nova edició que es recupera després de l’aturada cultural durant la pandèmia. En la presentació es donarà a conéixer la data de la celebració, els grups i formacions locals participants i els llocs del municipi on tindran lloc les diferents actuacions.
El 2 de juny, el quartet de saxofons Porpra Pansa oferirà un concert organitzat per la A.M.C.T. El quartet de saxofons oferirà Saix&Tango, al costat dels dos grans intèrprets internacionals Daniel Binelli (Bandoneón) i Polly Ferman (piano).
El 3 de juny, en la plaça dels Porxes de Teulada tindrà lloc un tardeo musical. Una vesprada d’agermanament per a la diversió acompanyada de la bona música.
El 4 de juny es donarà cita la jornada musical del Dia de la Música, on diferents associacions músic-culturals del municipi actuaran per les diferents places i llocs mes emblemàtics de Teulada.
El Festival de Bandes Juvenils, tindrà lloc el 7 de juliol en Moraira, i el dia 9 del mateix mes, la Banda Jove de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana oferirà un concert en el Auditori Teulada Moraira.
L’espai cultural de l’auditori serà escenari el 30 de setembre per a la Presentació del Llibre interactiu de la A.M.C.T. Un llibre basat en el 50 últims anys, així com també, en la investigació de la música de banda des de 1875, data referencial de la qual es tenen connotacions de formació bandística a Teulada i que va donar lloc a l’actual banda renovada i consolidada.
El 9 d’octubre l’A.M.C.T oferirà un concert al costat del Grup de Danses Font Santa i la Colla de Dolçainers i Tabaleters el Falçó de Teulada en la plaça dels Porxes amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana.
El 4 de novembre tindrà lloc a l’auditori la celebració de l’Assemblea General Ordinari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (F.S.M.C.V). Una assemblea on es veuen representades 550 bandes de música de la Comunitat Valenciana. Aqueixa mateixa vesprada hi haurà una desfilada de bandes de tota la comarca de la Marina Alta que finalitzarà en la plaça del Ayutamineto on s’oferirà un tardeo musical. El mes de novembre començaran els actes en honor a Santa Cecilia, com cada any, on es donaran cita tres actuacions musicals en el Auditori Teulada Moraira: Amalgama Sonor, Concert de la Banda Juvenil de la A.M.C.T i el Concert de Santa Cecilia els dies 11, 17 i 18 respectivament. Sent el concert del dia 18 el que culminarà la celebració d’aquests 50 anys de la Agrupació Musical Cultural de Teulada. Cinquanta anys “Fent Música, fent Poble”.
Andrés, durant la seua intervenció, va afegir que la junta directiva té previstos la realització de més actes que ja s’anunciaran en el seu moment.
També va presentar el nom de les empreses i particulars que han volgut formar part del mecenatge que ha posat en marxa aquesta formació musical per a recaptar fons per a la celebració d’aquest aniversari.
L’acte va finalitzar amb el vídeo de presentació que aquesta formació musical va presentar a en l’anterior assemblea de la F.S.M.C.V per a optar a ser seu assembleària en 2023.
Va ser un acte molt emotiu que ens va fer recordar la gran faena que realitzen cadascun dels grups de persones que formen el gran teixit associatiu de Teulada Moraira, reflectit en aquesta ocasió, en aquesta gran família que forma la Banda de Música de Teulada.