Els artistes Manolo Valdés i Jaume Plensa mostren a través de sengles vídeos com treballen des que es va decretar el confinament per la pandèmia, dedicant el temps d’aïllament a reflexionar sobre nous projectes o donar continuïtat a algunes obres, al mateix temps que llancen un missatge d’esperança en aquest excepcional moment. Els creadors se sumen així al moviment viral #EstoNOtienequePARAR amb l’objectiu d’agilitar i dinamitzar l’activitat en tots els sectors.

L’artista Manolo Valdés (València, 1942) explica en el vídeo l’esbós que està realitzant des del soterrani de la seua casa a Nova York, reconvertit en estudi, d’una escultura de 15 metres que durà a terme després de la crisi sanitària. El creador també destaca que vol aprofitar la quarantena “com a dies de reflexió i concentració per a preparar unes quantes obres i començar a l’octubre amb força i il·lusió”.

L’escultor Jaume Plensa (Barcelona, 1955), que ha tancat temporalment el seu estudi de Sant Joan Despí per la pandèmia, llança un missatge d’esperança i comparteix amb els usuaris el making of d’un dibuix en el qual representa el mapa geogràfic d’Espanya, al qual l’artista afig cors i la frase “L’amor no ha de parar”.

Manolo Valdés i Jaume Plensa, que han sigut protagonistes de sengles exposicions d’escultura monumental organitzades per la Fundació Hortensia Herrero, s’uneixen així a la iniciativa #EstoNOtienequePARAR amb l’objectiu de generar un vent de cua que permeta, després del decret de l’Estat d’Alarma, dur a terme un enlairament més ràpid de l’activitat en tots els sectors.

Els vídeos d’aquests dos artistes, disponibles en la pàgina web (www.estonotienequeparar.com) i en les xarxes socials, serveixen per a visibilitzar l’esforç de creadors, professionals i empreses que impulsen la recuperació econòmica del país.

Manolo Valdés

Jaume Plensa