Els dies 30 i 31 de març se celebraran a la Universitat d’Alacant les III Jornades Internacionals de Pirateria Digital, que organitza el Departamento de Dret Mercantil en una iniciativa emmarcada en el Magister Lvcentinvs-Màster en Propietat Intel·lectual i Innovació Digital. Les sessions tindran lloc de 9.30 a 13 a la sala de graus Rector Ramón Martín Mateo de la Facultat de Dret.
Durant aquesta jornada, creadors, empresaris, experts acadèmics i representants de diverses institucions tractaran qüestions de màxima actualitat relacionades amb el mercat digital. «Hi ha hagut molts canvis a la Unió Europea el darrer any en relació amb la normativa aplicable, i estudiarem com afecten, entre altres qüestions, l’economia de plataformes i la infracció dels drets de propietat intel·lectual en aquesta mena de mercats digitals, incloent-hi xarxes socials, metavers i altres realitats», explica Pilar Montero García-Noblejas, directora del Magister Lvcentinvs i el membre de l’Observatori de Plataformes Digitals de la Comissió Europea.
La inauguració de les jornades serà a càrrec de Jaume Ferrer, degà de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alicante; Fernando Candela, degà de l’Il·lustre Col·legi Provincial d’Advocats d’Alacant; Esperanza Gallego, directora del Departament de Dret Mercantil i Dret Processal de la Universitat d’Alacant; Mónica Dopico, assessora de Motion Picture Association i codirectora de les Jornades, i Pilar Montero.
La cloenda serà a càrrec d’Alberto Casado, exvicepresident de l’Oficina Europea de Patents (EPO), exvicepresident de l’Oficina d’Harmonització del Mercat Interior (OAMI), ex director general de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM), of counsel de Baylos.
Les jornades compten amb la col·laboració de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Alacant, l’Escola de Pràctica Jurídica, l’associació internacional de cinema Motion Pictures Association, l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), el Ministeri de Cultura i Esport, el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, la Universitat Miguel Hernández, el CENID (el centre d’Intel·ligència Digital de la Província d’Alacant), la Coalició de Creadors i Indústries de Continguts Digitals, Telefónica, Garrigues Advocats, Safe Creative i Policia Nacional.