Elda celebrarà enguany les festes nadalenques amb magnificència. Sota el lema ‘No hi ha Nadal sense abraçada’, l’Ajuntament ha preparat més de 30 activitats diferents perquè els carrers de la ciutat s’òmpliguen d’un ambient festiu i de reunió amb familiars i amics, i que Elda siga el lloc ideal per a aqueix retrobament.

El programa d’activitats, que abasta del 6 de desembre al 5 de gener, inclou com a novetats més destacades la instal·lació d’una pista de gel d’ús gratuït i un espectacular enllumenat nadalenc. Els xiquets seran els grans protagonistes en moltes d’aquestes activitats, com els tallers infantils en la Plaza Castelar. Els trens nadalencs seran un altre dels atractius de les festes nadalenques i funcionaran del 7 al 9 de desembre, durant la Fira de la Inmaculada; del 21 al 23 de desembre amb enllumenat nadalenc i espectacle, i els dies 24, 28, 29, 30 i 31 de desembre, i 4 i 5 de gener sense espectacle.

La Fira de la Inmaculada, que se celebrarà del 6 al 9 de desembre, serà el pròleg d’un Nadal que arrancarà el dia 7 a les 18.00 hores amb la inauguració de les llums, de la decoració nadalenca i de l’arbre de Nadal de la Plaça Major.

El dia 8 s’inaugurarà el Pessebre de les Confraries en la Plaça Major i el 14 de desembre arriba un dels moments més importants amb la inauguració d’una pista de gel que, de 18.30 a 22.00 hores, es podrà gaudir de manera gratuïta en la Plaza Castelar, amb passades cada 30 minuts.

El 24 de desembre, a partir de les 17.00 hores, donarà començament la Tardebuena Eldense. L’animació començarà en la carpa de Nadal de la Plaza Castelar, on es regalaran capells de Papa Noel als primers assistents. La festa continuarà amb un cercaviles i amb l’animació de la Acustic Band.

El dia 29 l’Ambaixador Real recorrerà els carrers d’Elda des de les 18 hores per a arreplegar les cartes dels més ressagats. El recorregut discorrerà per la Plaça dels Treballadors del Calçat, carrer Dahellos, calle Jardins, Plaza Mayor, carrer Juan Carlos I i Plaza Castelar. En acabar, en la Carpa del Nadal seguirà la festa amb el musical Elda en Nadal.

Un altre dels moments claus es produirà el 30 de desembre, amb la Ruta de la Llegenda de Bolón, amb eixida a les 9.30 hores en la porta de l’IES La Melva i descens per la ruta dels Reis Mags.

La millor manera d’acomiadar l’any és en la Festa de finalització d’Any en la Plaza Castelar, on a partir de les 23.30 hores es connectarà en directe amb la Porta del Sol para a les 00.00 hores prendre els raïms de la sort i rebre l’any 2019 al ritme de l’Orquestra Titanic.

El programa ‘No hi ha Nadal sense abraçada’ conclourà com una de les tradicions més boniques de la ciutat: la Baixada de Torxes des de Bolón per a acompanyar als Reis Mags en l’espectacular Cavalcada que donarà començament a les 18.00 hores. Melchor, Gaspar i Baltasar recorreran Elda per a repartir somriures i milers de caramels entre les xiquetes i xiquets que abarrotaran els carrers de la ciutat. En finalitzar la Cavalcada, el carrer Colón rebrà amb centenars de bengales a Les seues Majestats en l’Adoració al xiquet Jesús en el Pessebre Vivent instal·lat en la porta de l’Ajuntament.

En aqueix sentit, l’alcalde de la ciutat, Rubén Alfaro, ha assenyalat que “aquesta és la major aposta d’un Govern municipal per a gaudir del Nadal”, subratllant que “partim amb la premissa que les persones que no tenen suficients recursos puguen accedir de la mateixa manera a gaudir del Nadal”. D’aqueixa manera, Alfaro ha animat als eldense “a sumar-se a l’abraçada que proposem des de l’Ajuntament per a passar aquests dies gaudint de la convivència amb la família i amb els amics”.