La regidora de Cultura i Joventut, Marga Antón, ha presentat la nova programació dels cinemes Odèon d’Elx per als mesos de març, abril i maig de 2021. Les sessions seran, a causa de la pandèmia de la COVID-19, a les 17 i a les 19.30 hores. El preu de l’entrada general és de tres euros i les entrades es poden adquirir en Instant Tiquet o en les taquilles del cinema 45 minuts abans de cada passada.

Antón ha afirmat que “la programació serà del grat de tots els il·licitans i il·licitanes perquè entre els títols tenim pel·lícules que han guanyat premis Goya recentment i són les pel·lícules que estan ara mateix d’actualitat”.

Al cinema espanyol, dins de la comèdia es projectarà “Sentimental”, de Cesc Gray, que tracta sobre les relacions de parella i també “Explota, explota”, un musical de Nacho Álvarez, que reflecteix per mitjà de les cançons de Rafella Carrá com era l’Espanya dels añós 70 marcada per la rigidesa i la censura.

En el gènere del drama espanyol es visualitzarà “Adú” de Salvador Calvo, que va guanyar diumenge passat quatre premis Goya. A través de tres històries aborda els temes candents com el de la immigració il·legal o la caça furtiva d’animals salvatges. La programació de cinema espanyol es completa amb l’última pel·lícula d’Isabel Coixet “Neva a Benidorm”, un drama amb tocs de thriller.

El cinema europeu també té la seua presència amb la pel·lícula “El padre”, guanyadora del Goya a la millor pel·lícula europea i nominada als globus d’or.

Al cinema britànic destaca la pel·lícula “Emma”, nova adaptació d’una de les famoses novel·les de Jane Austen; “Volver a empezar” que aborda la denúncia social i “Madame Curie” una biografia d’aquesta famosa científica.

El cinema francés també té la seua cabuda amb les pel·lícules “El palacio ideal”, una història que va succeir en el sud de França a la fi del segle XIX, també “Iré donde tu vayas”, una comèdia sobre les relacions familiars que se centra en la relacion de dues germanes completament diferents o “Manual de la buena esposa”, una escola de dones dels anys 60 que mostra com la revolució del 68 va canviar les mentalitats femenines.

Al cinema italià es projectarà “Nuestros mejores años” que aborda la història de quatre amics durant un període que va des dels 80 fins a l’actualitat i que transcorre paral·lelament a l’evolució del país.

Destaquen projeccions especials amb dues pel·lícules dins del cicle “Cinema en valencià”, en col·laboració amb la UMH, “Un cercle en l’aigua” i “La vampira de Barcelona”. També es visualitzarà la pel·lícula de l’il·licità Paco Sotos “Rural Cops”.

D’altra banda, la regidoria de Cultura continua amb el suport al col·lectiu de l’ONCE, amb les pel·lícules “Madame Curie”, “Volver a empezar”, “El Padre”, “Nieva en Benidorm” y “Manual de la buena esposa”, que es podran seguir a través del dispositiu “Audescmobile”. Segons ha explicat Antón “amb aquest dispositiu s’aconsegueix que a través del mòbil de la persona i amb l’ús dels seus auriculars puga seguir el doblatge de la pel·lícula al mateix temps que es produeix la projecció” i també ha destacat la ferma aposta de la regidoria perquè els cinemes Odèon siguen inclusius.

La regidora ha recordat que “aquests espais escènics són molt segurs perquè seguim les normes de seguretat rigorosament i qualsevol visitant se sentirà molt agusto i podrà gaudir d’aquesta programació”.