Els “Concerts del Baluard” tornen al Castell de Santa Bàrbara i continuen la programació d’Àrea 12 després de l’estiu. La regidora de Turisme, Ana Poquet, i el CEO de Produccions Baltimore, Jose Manuel Piñero, han presentat aquest dilluns el cartell d’aquest nou cicle musical després de l’èxit collit l’any passat en el qual un miler de persones al dia van pujar a la fortalesa per a gaudir de les actuacions.

Ana Poquet ha anunciat que dins de l’estratègia «Alacant Loves Music», impulsada pel Patronat de Turisme Alacant City&Beach juntament amb els promotors musicals, «enguany incrementarem la línia de subvenció per a ajudar en l’organització de festivals i concerts, que passa de 100.000 a 150.000 euros».

L’edil ha explicat que «l’aspiració última de l’Ajuntament és poder disposar d’un recinte municipal per a la celebració d’esdeveniments musicals» al mateix temps que ha assenyalat que «estem molt satisfets amb el resultat de la programació en el multiespai Rabasa». Poquet ha agraït la seua labor tant a Baltimore Produccions com a la resta de promotors, a més de garantir que «el Patronat continuarà recolzant la programació de festivals a la ciutat».

Piñero ha assenyalat que “prevéiem que la idea agradaria, però estem encantats amb el fet que Els Concerts en el Baluard s’haja convertit en un pla en família per als matins dels dissabtes, no sols per als alacantins si no també per a gent de tota la província”.

“Al plaer de veure Alacant des del seu mirador més emblemàtic, se li suma ara l’opció de gaudir dos concerts en directe, combinar-los amb una visita teatralitzada coneixent la història del Castell, o passejant pel MUSA (Museu de la ciutat d’Alacant)”, ha destacat Piñero.

Cartell
Com en l’anterior edició, els “Concerts en el Baluard” té com a objectiu presentar a Alacant, de manera gratuïta, a algunes de les bandes emergents més destacades del panorama nacional com Venturi, Oddliquour, Alcalá Nord, Nunatak, L’Habitació Roja, Pipiolas, Tiburona i Biznaga, que compartiran escenari amb els grups més destacats de l’escena musical de la província d’Alacant.

La programació és la següent:

  • 5 d’octubre – VENTURI + TG&SOA
  • 12 d’octubre – ODDLIQUOUR + IRENE CÓRCOLES
  • 19 d’octubre – ALCALÁ NORD + LA FLAMA
  • 26 d’octubre – NUNATAK + JORGE ATIENZA
  • 2 de novembre – L’HABITACIÓ ROJA + VILLANUEVA
  • 9 de novembre – PIPIOLAS + ELSA GRANDE
  • 23 de novembre – TIBURONA + LA 126
  • 30 de novembre – BIZNAGA + ALABAYOS

Des de Produccions Baltimore indiquen que “els ‘Concerts del Baluard’ es converteixen en una font d’atracció turística per a tota la zona. A tot el que ofereix el Castell, Produccions Baltimore i Vibra Mahou li afig l’oportunitat de gaudir de gastronomia local, de la mà d’un food truck, així com d’acompanyar els concerts amb un servei d’hostaleria i elements que permetran que el cicle siga sostenible”.

Amb l’objectiu de dinamitzar turísticament la ciutat i potenciar l’oferta cultural, des de Produccions Baltimore combinen els concerts amb Les Rutes del Baluard, amb unes recomanacions d’espais gastronòmics, comerços locals i espais culturals com a complement per als concerts matinals al Castell.

Concerts en Àrea 12

Produccions Baltimore continua aquest estiu amb els concerts d’Àrea 12 Aquest estiu passaran per Alacant Melendi (el 12 de juliol), Llaura Malikian (el 16 d’agost), Loquillo (17 d’agost), Nostàlgia Milenial (23 d’agost), Love the 90´s (24 d’agost), el Bella Força Fest (30 i el 31 d’agost) i al setembre: Mikel Izal i Merino (dia 7), Cruz Cafuné (dia 13), Beret (dia 14), Andy i Lucas (dia 20) i el Closing Party by Vibra Mahou amb Dorian, Shinova i una altra banda que s’anunciarà pròximament.

Aquestes actuacions generen un impacte molt positiu amb un flux de visitants provinents no sols de la província d’Alacant sinó també de Madrid, València i Albacete, la qual cosa repercuteix en allotjaments, comerços i hostaleria.