Tu miraves a galàxies on trobar-me.I buscaves en planetes, cent llums diferents. Llum fugaç, el teu desig: món lliure”  de l’alumna del grau en Publicitat i Relacions Públiques Yasmina Algarra, i “Ya marchas. Y añorando tu infancia y juventud te apagarás como llama asfixiada, como luces de una tarde del verano”, de l’alumne del grau en Matemàtiques Josué López Pozo, han sigut els primers premiats del X Concurs de Microrelats Matemàtics de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant.

El segon premi, en la categoria de microrelats en valencià, ha sigut per a la proposta “No, comèdia i tragèdia no s’uneixen a l’infinit, ni somiar-ho, sinó enmig clarament dels actes”, de la professora de l’IES L’Arabí Gabriela Garrido; i en la categoria de microrelats en castellà, per a «Se embarcó a desafiar el temporal, y atravesó la frontera. Casi muere congelado para poder, al fin, vivir sin hambre», de l’alumna de Publicitat i Relacions Públiques María del Pilar Sánchez.

El lliurament de premis va tenir lloc la vesprada d’ahir, dijous 14 de març, en la sala de graus Alfredo Orts (edifici d’Òptica) en un acte presidit pel vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero, el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras, i la coordinadora acadèmica de Matemàtiques de la Facultat de Ciències, María José Nueda. Els guanyadors, en cadascuna de les categories (valencià o castellà), van rebre un primer premi de dos-cents euros i un segon de cent euros.

L’acte va comptar, a més, amb la conferència «Ciencias y Letras», a càrrec del professor Julio Mulero, del Departament de Matemàtiques de la Universitat d’Alacant, que va palesar les íntimes relacions entre les ciències i les lletres i, més concretament, entre les matemàtiques i la literatura.

X Concurs Microrelats Matemàtics

Els microrelats presentats, segons la categoria per la qual opten (valencià o castellà), consten d’un màxim de vint paraules i han de complir el requisit que el nombre de lletres de cada paraula siga la xifra corresponent del nombre e, eliminant els zeros, de manera que les paraules se succeïsquen amb aquest nombre de lletres 2 7 1 8 2 8 1 8 2 8 4 5 9 4 5 2 3 5 3 6.

Independentment del nombre de paraules de la proposta, han de començar sempre per la primera xifra del nombre e i respectar sempre l’ordre de les xifres fins a la corresponent a l’última paraula del microrelat.