Molts festivals de cinema del món llancen We Llaure One: A Global Film Festival, que tindrà una programació de cinema gratuït i se celebrarà durant 10 dies des del pròxim 29 de maig. S’han unit en una iniciativa els 20 grans certàmens en el qual participen, entre altres, Sant Sebastià, Venècia, Cannes, la Berlinale, Sundance, Guadalajara, Annecy, Toronto o Locarno.

En la iniciativa participen, a més dels esmentats, Jerusalem, Karlovy Vary, Londres, Macau, Marràqueix, Mumbai, Nova York, Sarajevo, Sundance, Sidney i Tòquio ofreerán al públic històries procedents de tot el món, proporcionant als cineastes un altaveu en un escenari global.

Sant Sebastià, recorrerà a films dels seus arxivaments. I com el Zinemaldia, esperen que es note la seua empremta en la seua elecció, alguna cosa que han remarcat en un altre comunicat el president de Cannes, Pierre Lescure, i el seu delegat general, Thierry Frémaux. Els problemes de drets impediran que hi haja grans títols inèdits en aqueixa primera experiència d’unió entre certàmens, ja que les pel·lícules es financen gràcies a les seues vendes a territoris —en la indústria cinematogràfica no hi ha països, sinó territoris—, i amb una estrena online es perd l’exclusivitat.

Els organitzadors expliquen que el certamen destinarà els seus beneficis a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i a entitats destinades a la lluita contra aquesta pandèmia en cada territori.