El pròxim 4 d’octubre, la seu del Invat·tur de Benidorm acollirà el primer lliurament de les IV Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical) per a debatre sobre els festivals intel·ligents i la revisió dels models existents, el c
rostisc del Benidorm Fest en la promoció turística i la importància de la implicació hotelera en els esdeveniments musicals.
Es tracta de les jornades sorgides en 2019 com a fruit del conveni de col·laboració entre l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana que, en la seua quarta edició, recalen per primera vegada a la ciutat de Benidorm. El segon lliurament de la convocatòria tindrà lloc a Castelló de la Plana el 4 de novembre, durant la celebració de la 10a Fira Trovam, i la tercera, a València, els dies 24 i 25 de novembre en el Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències Príncep Felip. Aquestes jornades són pioneres en el seu gènere al nostre país, i pretenen ajudar a definir les línies estratègiques de desenvolupament del turisme musical, un fenomen que en els últims anys ha cobrat auge i que en la Comunitat Valenciana presenta un gran potencial.
Les jornades seran presentades pel secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, i el president de MusicaProCV, Sergi Almiñana.
Present i futur del turisme musical
Els àmbits de la música i el turisme s’enfronten a grans reptes per a millorar la seua competitivitat i desenvolupar models que facen de la Comunitat Valenciana un lloc referent del turisme musical. Com millorar les experiències dels usuaris, de quina manera pot un festival diferenciar-se de la competència i tindre recursos que permeten mesurar millor els costos, l’impacte ambiental, la seguretat i l’accessibilitat per a reorientar les seues accions són algunes de les qüestions que seran abordades i que es recullen en l’Informe “Festivals intel·ligents” que ha editat recentment Invat·tur a manera de guia per a promotors musicals i agents turístics. La presentació serà a càrrec del responsable de la marca Mediterranew Musix, Daniel Arnal, i del representant del festival Rototom Sunsplash, Fiachra Mc Donagh.
D’altra banda, la ciutat de Benidorm va experimentar un gran impuls en la projecció de la seua imatge gràcies a la celebració de les fase final per a l’elecció del representant espanyol en Eurovisió en 2021, aconseguint una repercussió mai vista. Es tracta d’una experiència d’èxit que ha comptat amb la implicació de la ciutat, de Televisió Espanyola i d’organismes turístics que han sabut veure l’oportunitat de la música com a element de valor. D’això ens parlaran la responsable de promoció i de producte Film Friendly de Visit Benidorm, Carola Valls, i el director general de Turisme Comunitat Valenciana, Herick Campos.
Així mateix, per a parlar de la importància de la implicació del sector hoteler en el desenvolupament del Turisme Musical i en l’organització de festivals i esdeveniments musicals, les jornades comptaran amb la participació de la directora de l’Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), Nuria Montes, i el director de Baltimore Produccions, José Piñero, responsable de festivals com ara el Low Festival, Warm Up Estrella de Llevant i Spring Festival.
Les Jornades Tiim (Turisme & Indústria musical), estan organitzades per l’Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, i compta amb el suport de la Fira Trovam!, Visit València, el Institut Valencià de Cultura, la Federació d’Oci i Turisme de la Comunitat Valenciana (Fotur), l’associació de festivals Promfest, la Federació Valenciana de la Indústria Musical, i l’ajuntament de València.
Programa complet i inscripcions gratuïtes obertes
El programa complet d’aquesta trobada professional es pot consultar-se en la web www.tiim.es. En aqueix mateix portal es poden formalitzar les acreditacions corresponents.

PROGRAMA IV JORNADES TIIM – BENIDORM
10.30-11.15 FESTIVALS INTEL·LIGENTS
Daniel Arnal, responsable de Mediterranew Musix en Turisme Comunitat Valenciana
Fiachra Mc Donagh, Festival Rototom Sunsplash
Modera: Thaïs Peñalver, periodista d’Alacant Plaza

11.15-12.00 CAFÉ NETWORKING

12.00-12.45 CONVERSA: EL CAS DEL BENIDORM FEST
Herick Campos, director general de Turisme Comunitat Valenciana
Carola Valls, tècnica en Promoció i responsable de producte Film Friendly en Visit Benidorm
Modera: Cristina Martínez, periodista d’Informació Alacant

12.45-13.30 LA IMPORTÀNCIA DE LA IMPLICACIÓ DELS AGENTS HOTELERS EN LA CREACIÓ D’ESDEVENIMENTS TURÍSTIC MUSICALS.
Nuria Montes, secretària general de HOSBEC
José Manuel Piñero, director de Produccions Baltimore (Low Fest, Warm Up Estrella de Llevant)
Modera: Raquel Molina, membre de la Federació Valenciana de la Indústria Musical

13.30 – 14.30 CÒCTEL