Desenes de joves de tot el país es van reunir entorn a les seues pantalles aquest cap de setmana per a descobrir els noms dels guanyadors de la fase autonòmica de la 18 edició dels Premis Buero en la marató d’esdeveniments en línia celebrats aquest divendres i dissabte, 28 i 29 de maig, en el canal de Youtube de Coca-Cola. Durant 12 hores en total, Coca-Cola ha celebrat el talent jove i anunciat als guanyadors autonòmics que opten al premi nacional.

En el cas de la Comunitat Valenciana, el jurat autonòmic del certamen ha triat al Grup Teatre de la Vaca Elèctrica, de l’IES Las Fuentes de Villena, com a guanyador escolar per la seua obra “Esto no es una escalera”. Per part seua, el Taller d’Arts Escèniques El Campello, d’Alacant, ha sigut triat com a guanyador en la categoria no escolar per l’obra “Dame veneno”. Ells han sobreeixit amb el seu treball, la seua tenacitat i la seua creativitat. Ara, la fase nacional els espera.

En les pròximes setmanes, el jurat nacional es reunirà per a visionar les obres i triarà als guanyadors nacionals de la 18 edició del certamen. Entre els seus membres es troben reconegudes figures de les arts escèniques com Carlos Hipòlit, Emilio Gutiérrez-Caba, Myriam Gállego o Fran Perea.

A començament de juliol, els guanyadors autonòmics tenen una cita amb la Setmana del Teatre, uns dies en què coneixeran a la resta de guanyadors i viuran al costat d’ells la màgia del teatre amb una sèrie d’activitats i tallers en els quals aprofundiran en diverses disciplines artístiques. El fermall final serà la gala nacional, en la qual coneixerem el nom dels grups que passaran a formar part del ja il·lustre palmarés de guanyadors dels Premis Buero.

Aposta renovada pel talent jove amb un enfocament inclusiu

5.720 participants de tota Espanya han fet que la 18 edició dels Premis Buero siga ja un èxit. A principis de 2021, Coca-Cola començava l’any augmentant la seua aposta pel teatre jove amb l’obertura d’inscripcions de la 18 edició dels Premis Buero. Secundant-se més que mai en els dos pilars del certamen, la comunitat educativa i el sector de la cultura, la nova edició portava novetats que ampliaven les possibilitats de participar amb dues noves modalitats, els audioteatros i els monòlegs.

A més, Coca-Cola torna a convocar la Beca Buero en aquesta edició, gràcies a la qual un dels participants podrà cursar un curs acadèmic a l’escola d’arts escèniques de la seua elecció, prèvia admissió.

Qualsevol participant del certamen pot ser el triat pel jurat per a la Beca Buero, sense limitar-se a què pertanga als grups guanyadors a nivell nacional. Això demostra l’esperit inclusiu del certamen, que inclou per igual a participants que viuen la seua primera experiència en el món del teatre o que compten amb diversos muntatges a la seua esquena.

Amb un certamen consolidat i una comunitat de joves amb més ganes que mai, Coca-Cola vol continuar oferint als joves del nostre país a viure experiències inoblidables i enriquidores a través de nous formats on puguen continuar expressant-se, aprenent a comunicar-se i treballar en equip mentre reforcen habilitats com la memorització, l’expressió o l’empatia.