Sota el lema “La indumentària també és Patrimoni, es mor” amb prop de 100 indumentaristas, orfebres, telers i artesans de tota la Comunitat Valenciana es manifestaran dimarts que ve 6 d’octubre en senyal de dol per la forta crisi que està travessant el sector degut a la situació que ha generat la Covid-19.

La marxa organitzada per l’Associació de Comerços d’Indumentària Valenciana (ASCIVA), composta per professionals dedicats a mantindre la tradició i la cultura de la nostra indumentària valenciana, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, arrancarà a les 11’00 hores des de la plaça de Sant Agustí de la ciutat de València i farà el recorregut pel carrer Sant Vicent, el carrer María Cristina i acabarà en la plaça de l’Ajuntament.

El sector que han patit un descens en la seua facturació del 99% des que es va iniciar l’estat d’alarma el mes de març passat, es manifestarà en silenci, vestits de negre i lluint crespons negres per a reclamar a les autoritats i institucions “que no es deixe morir un important sector productiu de l’economia format per artesans i empreses familiars que també és patrimoni de tots els valencians”.

En finalitzar el recorregut, es procedirà a la lectura d’un manifest en el qual reclamarà la concessió d’ajudes i subvencions per al sector denunciant la falta de suport i suport que fins hui han rebut de les administracions També se sol·licitarà un compromís oficial de celebració de les Falles 2021, complint, evidentment, totes les mesures i protocols sanitaris i de salut pública, igual que se celebren tot tipus d’espectacles i actes culturals. I es reclamarà transparència en els concursos i adjudicacions públiques que licita la Junta Central Fallera de València i altres entitats públiques.

La marxa se celebrarà complint amb totes les mesures i distàncies de seguretat enfront de la Covid-19. La presidenta de l’associació Irene Mª Sancho Atanet, atendrà els mitjans de comunicació a les 11’00 hores, previ a l’inici de la manifestació en la plaça de Sant Agustí.