Fa tretze anys, Asun Noales va plantar la llavor d’aquest projecte en la Universitat Miguel Hernández, en la seua seu d’Altea. En 2008, els intensius es van traslladar a Elx i és el Gran Teatre, la seu per a celebrar-los, a l’espera que s’obrira el Escorxador. Per fi, en inaugurar el Centre de Cultura Contemporània Escorxador d’Elx en 2009, Asun Noales, arranca el que es va començar a cridar DANSA PER A TOTS.

Per tant, fa 10 anys que el Dansa per a tots se celebra en el Escorxador d’Elx i es converteix la seu i la ciutat en bressol d’un esdeveniment indispensable per a moltíssims joves, ballarins i ballarines de tot el món. Més d’1.000 estudiants i artistes han compartit experiència i coneixement amb la coreògrafa il·licitana i el seu equip de ballarins i mestres convidats.

En 2012, comença a atorgar beques en finalitzar el curs, i es consolida el (Projecte GoOD). Projecte que acompanya als joves talents a emprendre el seu camí en el món professional. Amb una beca d’estada en la Companyia OtraDanza  durant un període de 8 mesos. Enguany ha atorgat 11 beques a 6 homes i 5 dones per al que ja és el VII Projecte GoOD.

Durant la setmana del 9 al 13 de Julio de 2018 les estades del Escorxador s’han impregnat de talent jóven, energia a dolls i molta DANSA. Expressar i compartir des del cos, des de l’esforç i la passió que implica aquesta disciplina artística. Tot un exemple de treball en equip, el d’aquesta companyia OtraDanza dirigida per Asun Noales i que tant aporta al món de la dansa en la nostra Comunitat i en la nostra Província.

Asun dinamitza el sector de la dansa, no solament entre professionals i estudiants sinó entre xiquetes, famílies, públic en general, acostant la seua dansa contemporània a tots. La setmana que ve es clausura el DANSA PER A TOTS JUNIOR, que ja va per la seua cinquena edició i que omple de creativitat i màgia les vides de 18 xicotets i xicotetes artistes i les seues famílies durant un mes.

Taller basat en el repertori de OtraDanza, sobre la peça "POLS". Fotos: Germán Antón

Taller basat en el repertori de OtraDanza, sobre la peça «POLS». Fotos: Germán Antón