Dissabte que ve 15 de desembre, el Forn Cultural de Petrer acull la inauguració de l’exposició “Els Madelman ho poden tot, Records de la meua infància”, quan es compleixen 50 anys d’aquest ninot que va anar un joguet revolucionari en la seua època.

L’exposició mostrarà moltes de les peces que durant més de 25 anys ha col·leccionat Roberto Beltrán, col·leccionista de joguets antics però, sobretot, de Madelman. Segons ha indicat el propi Beltrán, l’exposició estarà composta de diversos diorames que mostraràs diferents sèries de Madelman, “com la sèrie pirata, la sèrie civl, safari…”. Beltrán ha dit dels Madelman que “va anar un joguet que quasi tots els xiquets de la meua edat, xiquets de 50 anys, vam tenir en les nostres mans”.

L’exposició es podrà visitar des del mateix dissabte 15 de desembre fins al diumenge 6 de gener de 2019, en l’horari habitual del Forn Cultural (de dijous a diumenge de 18:30 a 20:30h).

El regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha qualificat “Els Madelman ho poden tot, Records de la meua infància” com una exposició “diferent” i molt “adequada” per a l’època nadalenca. A més, ha manifestat que segur que la “gaudiran els xiquets majors i els xiquets xicotets”.

PARAULES DE ROBERTO BELTRÁN SOBRE ELS MADELMAN

Corria l’any 1968 quan apareix en escena el ninot més famós de la nostra història, Madelman.

L’empresa Madel, S.A. (Manutacturas Delgado), que havia sigut comprada per la família Arnau, propietaris de l’empresa Exin (Scalextric Exín Castillo), llancen al mercat alguna cosa nou fins al moment a Espanya, un ninot de 17 cm, escala 1:11, amb una mobilitat i adaptació a les mans dels xiquets increïble per a l’època.

El seu impacte no es va fer esperar i molt ràpid tots els xiquets d’aquells anys (inclòs jo), vivim un canvi radical en el mercat juguetero, era molt rar veure un ninot d’acció per a xiquets.

La seua acceptació va ser immediata i vam poder gaudir d’un nou company d’aventures, la nostra imaginació volava en companyia del nostre benvolgut amic. La seua desaparició va ser en 1983.

I est és el meu xicotet homenatge en el seu 50 aniversari al meu fidel camarada de jocs, que tantes i tantes hores em va fer gaudir.